Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σοκ από τους New York Times: Να πως η Τρόικα δολοφονεί την Ελλάδα!




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗΤο πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δείτε ολόκληρη την ταινία:Ο ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑ.

Ο Ισοβίτης είναι ένας αδικημένος, από δικαστική πλάνη, διανοούμενος. Ευαίσθητος και αλτρουιστής, δείχνεται πρόθυμος να βοηθήσει κάθε δυστυχισμένο, έστω κι αν δεν μπορεί, ή νοιάζεται για τις εκλογές, έστω κι αν δεν ψηφίζει. Δίπλα του ο Μοντεχρήστος - ένας αρουραίος με νονό τον Αλέξανδρο Δουμά και μοναδική «κομητεία» τη φυλακή - διαθέτει αξιοζήλευτη αμεριμνησία και όλο το σκωπτικό πνεύμα του δημιουργού του.

μια αλλη άποψη... Ευχαριστούμε τον αποστολέα του mail


Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη κρίση προέρχεται από το ρήμα κρίνω, έχει την ίδια ρίζα με τη διανοητική κρίση, την κριτική απέναντι στα πράγματα, την κριτική του ορθού λόγου με την οποία στοχαζόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο.
Η κρίση που περνάει η χώρα μας είναι κρίση πρωτίστως συνειδησιακή, Αξιακή, γιατί για πολλές 10ετίες ζούσαμε με τρομερές αυταπάτες. Χωρίς μια τέτοια θεμελιακή κρίση δεν μπορούν να γίνουν θεμελιακές ανατροπές, ενός λαού και ενός Έθνους που ζούσε ουτοπικά με κάθε λογής ψευδαισθήσεις. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, όσο δραματική κι αν είναι, είναι το επιφαινόμενο. Αν κάποιος μαγικός μηχανισμός μας έλυνε το οικονομικό πρόβλημα, μάλλον θα μας έκανε κακό, γιατί θα κουκούλωνε τις ουσιαστικές παθογένειες και τις γενεσιουργές τους αιτίες, δηλ. έναν διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό, αναποτελεσματικό και αναξιόπιστο με το προσωπικό που το στελεχώνει το ίδιο διεφθαρμένο και άπληστο.
Ο Νεοελληνικός βίος χτίστηκε σε σαθρά θεμέλια, πρωτίστως αξιακά και πνευματικά. Οργανώθηκε πάνω στις οθωμανικές αρχές του ρουσφετιού, της συναλλαγής και της παντελούς έλλειψης Αξιοκρατίας. Κυριάρχησαν ο εύκολος πλουτισμός και η άκρατη υλοφροσύνη. Η πλήρης ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών, η ατιμωρησία και η αυθαιρεσία σε όλα τα επίπεδα. Η εξ υπαρχής παραγραφή κάθε προαναγγελθέντος σκανδάλου. Ο επαίσχυντος νόμος περί ευθύνης υπουργών. Τα τσιφλίκια και τα τσιτάτα των πολιτικών, με όλη την κλιμάκωση, έως τον τελευταίο πολίτη, συνυπεύθυνο και συνένοχο, στη δική του μικρή κλίμακα. Ο ψηφοφόρος που εκβιάζει τον κομματάρχη αν δεν διορίσει παράνομα την κόρη του. Ο κομματάρχης που εκβιάζει το βουλευτή, ο βουλευτής τον υπουργό, έως την κορυφή της πυραμίδας. Βλέπετε είναι πάντα παρόν το φάντασμα της επάρατης επανεκλογής και ο δαίμων του πολιτικού κόστους. Αυτή αποτελεί την ιδεολογική τους πλατφόρμα. Τα άλλα ιδεολογήματα και δημοκρατικά ιδεώδη είναι το προπέτασμα καπνού τα ψεύτικα μεγάλα λόγια. Τα λόγια του ποιητή: Ελευθερία Ανάπηρη πατρίδα μου πάλι σου τάζουν. Και ενώ η

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οι 43 πιο καλλιτεχνικές φωτογραφίες του διαδικτύου


Κάποιες φωτογραφίες είναι απλά έργα τέχνης. Δείτε τις 43 καλύτερες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και που δικαίως μπορούν να χαρακτηριστούν κορυφαίες...





Μόλις διαβάσετε αυτό,θα καταλάβετε τα πάντα γύρω από το πως στήθηκε η κρίση στην Ελλάδα.

%25CE%2592%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%2597 Μόλις διαβάσετε αυτό,θα καταλάβετε τα πάντα γύρω από το πως στήθηκε η κρίση στην Ελλάδα.

Mια απίστευτη έρευνα που λέει τα πράγματα με … το όνομά τους! Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας! Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα…

«εργαλεία» που
χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα , τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα
σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!

Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;
Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο
απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα!
Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012


0 Απίστευτες πανοραμικές φωτογραφίες από τα ομορφότερα μέρη της Γης

360-panoramikes-fwtografies-airpano-660Θέλετε να δείτε το Μανχάταν από τον 50ο όροφο ενός ουρανοξύστη; Μήπως να ρίξετε μια ματιά στους Καταρράκτες της Βικτώρια; Ή προτιμάτε να αφήσετε το βλέμμα σας να ατενίσει πάνω από τις κορφές του Νεπάλ; Η’ μήπως θέλετε να κάνετε μια βόλτα στο Μάτσου Πίτσου των Ινκας; Όλα αυτά είναι δυνατά με ένα κλικ χάρη στο στο airpano.
Πρόκειται είναι ένα μη κερδοσκοπικό πρότζεκτ που έχει σκοπό τη λήψη και παρουσίαση υψηλής ανάλυσης εναέριων πανοραμικών φωτογραφιών 360 μοιρών. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες Ρώσους φωτογράφους αλλά και ερασιτέχνες των πανοραμικών φωτογραφιών. Όλοι μαζί ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο, πετάνε με ελικόπτερα, με αερόστατα, κάνουν sky diving και γενικά χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να τραβήξουν τις πανοραμικές φωτογραφίες τους και να τις παρουσιάσουν στο κοινό

0 Ο μαθητής που πήρε άδικα "0" σε κάποιο διαγώνισμα

Ερώτηση 1: Σε ποια μάχη πέθανε ο Ναπολέων;
Απάντηση: Στην τελευταία του

Ερώτηση 2: Που υπογράφτηκε η ανακοίνωση της ανεξαρτησίας;
Απάντηση: Στο κάτω μέρος της σελίδας

Ερώτηση 3: Σε τι κατάσταση ρέει ο ποταμός Ravi;
Απάντηση: Την υγρή

Ερώτηση 4: Ποιος είναι ο κύριος λόγος για διαζύγιο;
Απάντηση: Ο γάμος

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το πείραμα συνεχίζεται και το πειραματόζωο πρέπει να πεθάνει!



Λοιπόν, για να μην λέμε πολλά λόγια και για να είμαστε όσο πιο σαφείς γίνεται, το πείραμα που υλοποιείται στην Ελλάδα, έχει περάσει στην προτελευταία φάση της ολοκλήρωσής του. Στο πείραμα αυτό (που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή μέτρων για...
την οικονομική ισοπέδωση ενός λαού και η εν συνεχεία υφαρπαγή όλου του πλούτου –τόσο του λαού όσο και της χώρας- χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές αντιδράσεις από τον ίδιο τον λαό) το πειραματόζωο στο τέλος πρέπει να πεθάνει, προκειμένου οι υπόλοιποι λαοί να πάρουν ένα «απτό δείγμα» της άρνησης υπακοής και εκτέλεσης στις προτάσεις των «σοφών». Μάλιστα, ο θάνατος του πειραματόζωου πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το ίδιο το πειραματόζωο να φαίνεται πως φέρει την ευθύνη για το «δυσάρεστο» αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό εφικτό, απαιτητό είναι να «βγούνε από τη σκηνή του εγκλήματος - πειράματος» όσοι συνήργησαν με έργα ή παραλείψεις τους στην ολοκλήρωσή του.

Στην περίπτωση της Ελλάδας ήδη ο ένας από τους κυρίως υπεύθυνους έχει ήδη αποχωρήσει, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Στη συνέχεια, μέσω της «αναταραχής» στο πολιτικό σκηνικό και της αλλαγής της εκλογικής προτίμησης των καλο-στοχευμένων ψηφοφόρων, η «ευθύνη συνέχισης του πειράματος» περνάει σε άλλα χέρια. Η πρόσφατη καταγεγραμμένη άνοδος της αριστεράς λειτούργησε ως «από μηχανής θεός» για τους ινστρούχτορες του σχεδιασμού, της κατασκευής και της εκτέλεσης του πειράματος, αφού «βρήκαν» ένα πρόθυμο θύμα στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ (το οποίο φυσιολογικά κινείται μεταξύ του 3-3,5% στις εκλογές) και του προσώπου (baby face) του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αν και αρχικά αντέδρασε σήμερα δείχνει προθυμότατος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012


Yosemite, ΗΠΑ: Ένα παραμυθένιο πάρκο σε time lapse video

Φωτογραφία Rainer Marks
Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρώσει ο Shawn Reeder ένα time-lapse video με θέμα το Yosemite National Park στις ΗΠΑ, και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Το σχεδόν πεντάλεπτο video αποτελείται από 7.000 επιμέρους φωτογραφίες. Σε κάποια σημεία το αποτέλεσμα μοιάζει σαν βγαλμένο από υπολογιστή κι όμως τα τοπία είναι αληθινά και υπέροχα. Όπως αναφέρει το athina984.gr, o Reeder έχει ζήσει 11 καλοκαίρια στην περιοχή και με το time-lapse video που δημιούργησε θέλει να μοιραστεί, όπως λέει, με τον κόσμο την ανυπέρβλητη ομορφιά του τοπίου.
Απολαύστε το!
http://aksioperierga.blogspot.com/

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 17η ΙΟΥΝΙΟΥ


Μην τσιμπάτε στην προπαγάνδα των ΜΜΕ.Νίκη των δυνάμεων του μνημονίου στις εκλογές σημαίνει και το οριστικό ξεπούλημα και καταδίκη της χώρας μας.

Φτάνει πια η κοροϊδία!




Διαβάστε πώς μας «Δουλεύουν» αποκρύπτοντας τα αμύθητα Κέρδη που βγάζουν από την Κατάρρευση της χώρας μας!
Ένα Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι μας άνοιξε τα μάτια και μας έδωσε, ίσως το πιο ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης που ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας δεν σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε, και που, οι πουλημένοι Πολιτικοί μας το γνώριζαν και εξαγοράστηκαν από τις εσωτερικές και εξωτερικές βαρονίες για να το θάψουν. Ακούστε και Φρίξτε:
Η Γερμανία δεν μας έδωσε 130 δισ, με το Μνημόνιο ΙΙ, όπως ισχυρίζονταν όλα τα

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012


«Στην υγειά των κορόιδων»... δηλαδή του Ελληνικού λαού

γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Μέσα στην πολιτική θύελλα που μαίνεται στη χώρα μας και την προκήρυξη των νέων εκλογών, πέρασε απαρατήρητο σχεδόν από τον ελληνικό λαό ένα γεγονός τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας: την Τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου πλήρωσε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους ελληνικά κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ που....
είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια ακραία επιθετικών κερδοσκοπικών κύκλων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μπίρες από τον τόπο σου. Και οι 17 είναι Ελληνικές




 

Τις πιο πολλές δεν θα τις έχεις ακούσει καν. Και δεν μιλάω για τις πρώτες 4-5 που αναφέρω και προέρχονται από τις μεγάλες ζυθοποιίες της χώρας. Υπάρχουν μπίρες που παράγονται σε πολύ μικρές ζυθοποιίες και πολύ δύσκολα μπορούν να φτάσουν στο ψυγείο ή το ποτήρι σου.
Αν όμως είσαι λάτρης της μπίρας και έχεις κάνει μια καλή βόλτα σε μπιραρίες της πόλης σου, είναι σίγουρο ότι όλο και κάπου θα τις πετύχεις.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

0 Βλάπτει η ακτινοβολία του Bluetooth και του WiFi;

ακτινοβολία bluetooth & wifi Οι τεχνολογίες bluetooth και wifi εκπέμπουν ακτινοβολία για ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων συσκευών. Βλάπτουν ή όχι;
Όλοι μας καθημερινά, χρησιμοποιούμε αμέτρητες ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες εκπέμπουν μέσω της τεχνολογίας του Bluetooth και του WiFi.

Σίγουρα, πολλές φορές αναρωτηθήκαμε, εάν όντως είναι επιζήμιες αυτές οι ακτινοβολίες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η πανέμορφη Κύθνος και η Ιστορία της...Δείτε φωτογραφίες από το μαγευτικό νησί!

Η Κύθνος είναι ένα μαγευτικό νησί των Δυτικών Κυκλάδων που βρίσκεται ανάμεσα σε Κέα και Σέριφο...

Όπως κάθε νησί της χώρας μας έτσι και αυτό έχει την δική του ιστορία...

Πρώτοι κάτοικοι της Κύθνου αναφέρονται οι αρχαίοι Δρύοπες με βασιλιά τους τον Κύθνο εξ ου και το όνομα της νήσου που λεγόταν επίσης και Δρυοπίς ή Οφιούσα.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012


0 Καμιά μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχει πλέον μέλλον




Θα μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ η οποία με 168 Βουλευτές να πάρει κάποια μέτρα και να δώσει στην χώρα λίγους ακόμη μνημονιακούς μήνες χωρίς λόγο.

Είχαμε ήδη 8 δόσεις μέτρων, δυο μνημόνια, 25% ύφεση, 1 εκ. άνεργοι, 360.000 κλειστές επιχειρήσεις και ένα κούρεμα, και δεν άλλαξε τίποτα καθώς χώρα από μέρα σε μέρα μπορεί να καταρρεύσει.

Γιατί λοιπόν πετύχει κάτι η 9η ή η δεκάτη δόση μέτρων και ένα η δυο χρονια ακόμη ύφεση;;

Όμως μια Μνημονιακή κυβέρνηση με νωπή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα μπορούσε να κινηθεί για λίγους μήνες πριν καταλήξει σε κοινωνική έκρηξη με ελικόπτερα διαφυγής κλπ.

Τώρα όμως πάμε σε εκλογές, από τις οποίες είναι σαφές ότι το Μνημόνιο θα καταδικαστεί κι άλλο. Κι ανεξάρτητα την επιμέρους κατάταξη των κομμάτων είναι πέρα από βέβαιο ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα αυξήσουν τις δυνάμεις τους σε Βάρος του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΔΗΜΑΡ. Έτσι καμία Μνημονιακη κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει τώρα πια.

Μνημόνιο τέλος λοιπόν!
Οι... φυσικοί λιποδιαλύτες που δεν γνωρίζατε


Για γρήγορο και ασφαλές αδυνάτισμα!Το χάσιμο λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προϊόντα που υπόσχονται θαύματα έχουν προ πολλού κριθεί και κατακριθεί και όλοι οι δρόμοι δείχνουν προς την έντονη άσκηση και φυσικά την ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή. Αντί να ξοδέψετε τα χρήματά σας στα δεκάδες...λιποδιαλυτικά συμπληρώματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία και υπόσχονται φύκια και μεταξωτές κορδέλες, πάρτε μια… γέυση (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από τις τροφές εκείνες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά, (σχεδόν) ανέξοδα και χωρίς παρενέργειες.
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Το συγκλονιστικό ξέσπασμα της μαθήτριας, για το αβέβαιο μέλλον στην Ελλάδα




"Νιώθουμε ότι χανόμαστε. Και φοβόμαστε μήπως χαθούμε στην ίδια μας την χώρα. Θέλουμε να έχουμε μέλλον εδώ. Θέλουμε να έχουμε μέλλον στην Ελλάδα μας"…

Το να έχω ευρώ δεν ειναι στοιχείο πολιτισμού


Σήμερα για την Ελλάδα η επιλογή είναι είτε μέσα στο κλουβί όπου σε ταΐζουν οπότε σε θυμηθούν και σε δόσεις ή στην ελευθερία όπου κινδυνεύεις από τα γεράκια. Η πόρτα του κλουβιού είναι ανοιχτή!
Τμήμα της ελληνικής διανόησης εισάγει πολιτισμικά στοιχεία στο ευρώ παρουσιάζοντας το δίλημμα Ευρώ η Αφρική. Έτσι προσπαθεί να δημιουργήσει στο Ελληνικό κοινό την αίσθηση της απειλής κατά του ευρωπαϊκού τμήματος της ταυτότητας του από πιθανή έξοδος από το ευρώ.
Πρέπει να ειπωθεί ότι η κατοχή του ευρώ δεν είναι πολιτισμικό στοιχείο ή στοιχείο ευρωπαϊκής ταυτότητας. Υπάρχουν εκατομμύρια Ευρωπαίοι που δεν είναι μέλη του ευρώ και η ταυτότητα τους δεν απειλείται και είναι φαιδρό να πεις απολίτιστους όσους δεν κατέχουν το ευρώ.

ΜΑΘΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ INTERNET!
262627-flags-globe-thumb541425.jpg
Αν θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα που δεν γνωρίζεις καθόλου η να μάθεις καλύτερα μια που γνωρίζεις λίγο και δεν έχεις χρήματα για κάτι τέτοιο η ο ελεύθερος σου χρόνος δεν είναι σε συγκεκριμένες ώρες για να κανονίσεις μαθήματα, τα παρακάτω sites θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.

To linemocha είναι ένα πάρα πολύ καλό site για κάτι τέτοιο μιας και εκτός από τα τα quizzes που υπάρχουν για πολλές γλώσσες υπάρχει και ένα σύστημα αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του site όπου άτομα που μιλούν σαν μητρική την γλώσσα που θέλεις να μάθεις η την ξέρουν πολύ καλά σε βοηθούν πάνω σε θέματα προφοράς και σωστής σύνταξης και το ίδιο κάνεις και εσύ με την έστω και μια γλώσσα που γνωρίζεις.

Το site του bbc επίσης παρέχει την δυνατότητα για την εκμάθηση πολλών ξένων γλωσσών δωρεάν.
Όπως και αυτά εδώ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Πώς τα ελληνικά media χειραγωγούν τους πολίτες



Στην κρίση, στα ελληνικά ΜΜΕ και στον τρόπο που παρουσιάζουν την οικονομική κρίση στη χώρα αναφέρεται με ρεπορτάζ του το Al Jazeera ασκώντας σκληρή κριτική για το κατά ποσό η παρουσίαση γίνεται αντικειμενικά.

Το Al Jazeera κάνει λόγο για κατευθυνόμενη από συμφέροντα δημοσιογραφία χαρακτηρίζοντας τα ελληνικά ΜΜΕ μέρος της κρίσης, τονίζοντας τηνεμμονή τους να παρουσιάζουν ως μονόδρομο την οικονομική πολιτική της Παγκόσμιας Τράπεζας.


Το… έθαψαν στο Οβριόκαστρο - Η Κερατέα έδωσε τη δική της απάντηση στις κάλπες


Ποιος δε θυμάται τις περίφημες πολύμηνες οδομαχίες μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων στην Κερατέα για τον περίφημο ΧΥΤΑ που, τελικά, σίγουρα δε θα γίνει στο Οβριόκαστρο για το οποίο «μαχόταν» η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ίσως να μην γίνει (τουλάχιστον σε αυτό το μέγεθος) και στις γειτονικές Φοβόλες (για τις οποίες πάντως ο δήμος έχει δώσει ένα πρώτο ΟΚ).

Ε, λοιπόν, οι κάτοικοι της Κερατέας μετά την εκδίωξη των ΜΑΤ και τη ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης Παπανδρέου ένα και πλέον χρόνο μετά έδωσαν τη δική τους απάντηση στις κάλπες:

Το ΠΑΣΟΚ από πάνω από 40% που είχε πάρει το 2009 στην Κερατέα αρκέστηκε στο... 6,3%, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ από το 5% εκτοξεύθηκε στο 28%!


 

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το «σύστημα» τελειώνει


Είναι κοινός τόπος πια ότι η κρίση στη χώρα δεν είναι μόνο και αμιγώς οικονομική, αλλά συνταράσσει το πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Την οικονομική / κοινωνική καταστροφή όλοι μας λίγο – πολύ την έχουμε βιώσει. Από την Κυριακή των εκλογών ζούμε και τον δύσκολο και επώδυνο θάνατο του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος.

Καθώς συνεχίζεται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ας ρίξουμε μια «άλλη» ματιά στο εκλογικό αποτέλεσμα:
● Περίπου το 20% του εκλογικού σώματος, αν και πήγε στην κάλπη και ψήφισε, λόγω του εκλογικού συστήματος δεν εκπροσωπείται στη Bουλή.
● Λόγω του εκλογικού νόμου επίσης, η Ν.Δ., αν και μόλις δυο μονάδες μπροστά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, εξασφάλισε διπλάσιες βουλευτικές έδρες πριμοδοτούμενη από το μπόνους προς το πρώτο κόμμα.
● Περί το 35% των ψηφοφόρων δεν προσήλθε στην κάλπη.
10 παραλίες του κόσμου… χάρμα οφθαλμών!



Ήρεμα καταγάλανα νερά, καθώς οι περισσότερες βρίσκονται σε κόλπους, εντυπωσιακός βυθός και λευκή άμμος είναι τα βασικά «συστατικά» της επιτυχίας για τις 12 παραλίες που θα δείτε στη συνέχεια, οι οποίες κάνουν υπερήφανους όχι μόνο τους τόπους όπου βρίσκονται αλλά και τους χιλιάδες

επισκέπτες που τις ανακαλύπτουν κατά καιρούς. Από την Αυστραλία και την Αμερική μέχρι την Ταϊλάνδη και τη Γαλλία οι ακτές αυτές προσφέρουν εκπληκτική φυσική ομορφιά, αποτελώντας τα δυνατά «τουριστικά» χαρτιά κάθε χώρας, ενώ μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά τους ποτέ δεν είναι αρκετή! Ανάμεσά τους μια διάσημη και πολυαγαπημένη ελληνική παραλία του Ιονίου δίνει κι αυτή δυναμικά το στίγμα της στην παγκόσμια υδάτινη ομορφιά.


1. Wineglass Bay, Τασμανία, Αυστραλία


Η παραλία «κρασοπότηρο» (λόγω σχήματος) είναι μία από τις πιο απομονωμένες του κόσμου, ενώ κατατάσσεται στα πιο όμορφα τοπία του πλανήτη λόγω εναλλαγής… χρωμάτων: λευκό για την άμμο, πρασινογάλαζο για το νερό και καταπράσινο για το μικρό δάσος που την περιβάλλει. Η διττή αυτή… φήμη της την καθιστά πρώτη στη λίστα των προτιμήσεων κυρίως για «ιδιωτικότητα» αλλά και για μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας θα τη λατρέψουν χωρίς αμφιβολία. Η Wineglass Bay βρίσκεται κοντά στο Χόμπαρτ, ένα νησί στο νότιο άκρο της Αυστραλίας, αποτελώντας για τους κατοίκους της Μελβούρνης (και όχι μόνο!) μια απόδραση στην περιπέτεια.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τα πιο έξυπνα προεκλογικά συνθήματα στους τοίχους της Αθήνας [εικόνες]


Οι επικείμενες εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και οι πολίτες έχουν μέσα τους πολύ θυμό, πολύ φόβο αλλά και πολύ χιούμορ. Τι γίνεται λοιπόν όταν αποφασίζουν να εκτονώσουν όλα αυτά τα
δυνατά συναισθήματα και μάλιστα σε κοινή θέα;
Πριν πας να ψηφίσεις.. θυμήσου!! Δείτε τις φώτο


Διαλέξαμε μερικές εικόνες, που μας στιγμάτισαν τα τελευταία δύο χρόνια.. Εικόνες καθημερινής τρέλας.. Οι περισσότερες έκαναν τον γύρο του κόσμου, ντροπιάζοντας για πολλοστή φορά την αξιοπρέπεια μας. Πριν πάτε να ψηφίσετε, δείτε..

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

VIDEO: Η Νεολαία σπάει τη σιωπή και μιλάει για την Ελλάδα της κρίσης




Ένα Video που πρέπει να δουν ΟΛΟΙ κυρίως όμως οι νέοι.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές και στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακούγονται συνέχεια οι φωνές των πολιτικών που υπόσχονται με τον ίδιο γνωστό τρόπο στον ελληνικό λαό για μια καλύτερη Ελλάδα μιας και στα λόγια τα πάνε καλά.



Υπάρχει όμως και μια άλλη φωνή,μια παθιασμένη φωνή, η οποία δυστυχώς πνίγεται απτα κεντρικά δελτία ειδήσεων . Αυτή η φωνή, είναι η φωνή της νεολαίας μας .Μια φωνή γεμάτη προβληματισμούς, ανησυχίες,οργή, φόβους αλλά και ελπίδα και πάθος για μια καλύτερη Ελλάδα .

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς




Η Εργατική Πρωτομαγιά ή Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών γιορτάζεται ανά τον κόσμο με διαδηλώσεις και πορείες, με σκοπό την προβολή των κοινωνικών και οικονομικών επιτευγμάτων της διεθνούς εργατικής τάξης.
Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H
1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι, σε ανάμνηση του Μακελειού του Σικάγο το 1886, όπου η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών που διαμαρτύρονταν υπέρ της διεκδίκησης της οκτάωρης εργασίας και καλύτερων εργασιακών συνθηκών. Ωθούμενοι από τις πετυχημένες διεκδικήσεις Καναδών συντρόφων τους, τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Μαΐου 1886.
Βασικό τους αίτημα αποτελούσε το οκτάωρο, καθώς την περίοδο εκείνη δεν υφίστατο στις ΗΠΑ κανονιστικό εργασιακό πλαίσιο και οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να εργάζονται αμέτρητες ώρες, ακόμα και Κυριακές. Στη δυναμική πορεία του Σικάγο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 90.000 εργαζόμενοι, ενώ περίπου 350.000 εργάτες από 1.200 εργοστάσια συμμετείχαν στην απεργία.