Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

Φούρναρης: Ψίχουλα

Μανάβης: Κολοκύθια

Αγρότης: ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι

Ανθοπώλης: Μαρασμός

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Λουκάς Παπαδήμος: Η σκοτεινή πλευρά του δοτού πρωθυπουργού






Οι New York Times έγραψαν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε πραξικοματικά για να έρθει ο δοτός τραπεζίτης από το εξωτερικό και να αναλάβει τα ηνία της χώρας την πιο κρίσιμη στιγμή σαν το ιδανικό πρόσωπο, το οποίο σαν «ειδήμονας της οικονομίας» θα έκανε το καλύτερο δυνατό deal στη διαχείριση του ζητήματος του ελληνικού χρέους απέναντι στους ξένους.

Ήρθε λοιπόν ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Αυτή την πολιτική θέληση των τραπεζών που συμμετέχουν σε αυτά τα λόμπι εκπλήρωνε και ο κ. Παπαδήμος από το πόστο του. Ως εκ τούτου αποτελεί δοκιμασμένο μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ, την οποία και αντιλαμβάνεται ως τη «μητέρα-πατρίδα» του. (Αν ανατρέξουμε στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, τους Πρωταγωνιστές, όταν ήταν καλεσμένος του δημοσιογράφου θα ακούσουμε τον ίδιο να επιβεβαιώνει με τα λεγόμενά του τα παραπάνω).

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ...


Όταν εδώ και καιρό ξεκίνησε εκείνος ο συνεχόμενος ψαλμός περί απειλής χρεοκοπίας άτακτης ή ελεγχόμενης, προσπαθούσα να φέρω στο μυαλό μου τι στο διάολο είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία. Όχι σαν οικονομολόγος αλλά σαν απλός άνθρωπος. Τι θα βλέπαμε δηλαδή μπροστά μας, στη καθημερινότητά μας σε μια κατευθυνόμενη χρεοκοπία.

Σήμερα νομίζω πως όλοι έχουμε καταλάβει. Σύνταγμα κουρέλι, Βουλή σε ρόλο κομπάρσου, ατιμωρησία των κλεφτών και διασυρμός όσων αντιστέκονται, επιλεκτική δικαιοσύνη, επιλεκτική φτώχεια, λίστες γελοιότητας, παρελάσεις σιδερόφραχτες, ξένους αφέντες που αλωνίζουν τα Υπουργεία και ντόπιους, συνεργάτες ή απλά ανίκανους να πουν όχι, κράτος συμμοριών ελεγχόμενων από τοκογλύφους που ξεζουμίζει το αίμα από τους πλέον αδύνατους και ήδη πτωχευμένους πολίτες, τι άλλο είναι εκτός από

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Πως έχασα ένα φίλο και κέρδισα ένα φασίστα»


Το κείμενο των μαθητών της Ηλιούπολης που κάνει τον γύρο του ίντερνετ τις τελευταίες ώρες
Ένα κείμενο έδωσαν στη δημοσιότητα έφηβοι που μετέχουν στο Αντιφασιστικό Μέτωπο Μαθητών Ηλιούπολης. Οι μαθητές καταγγέλλουν τη δράση των φασιστών στην Ελλάδα και τη στάση που κρατάνε απέναντι στους μετανάστες, στοχοποιώντας μόνο όσους είναι φτωχοί, κατατρεγμένοι και ανυπεράσπιστοι. Περιγράφουν ακόμα πώς οι φασίστες μπολιάζουν με βία την καθημερινότητά μας και πώς η σιωπή μας ισούται με συνενοχή στην αθλιότητα και στο σκοτάδι.
Ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύεται στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα alfavita:
"Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων, πλούσιοι, μεσαίοι, φτωχοί. Πολλοί πλούσιοι κλέβουν, εξαπατούν, φοροδιαφεύγουν, βάζουν τους φτωχότερους να δουλεύουν για λογαριασμό τους για λίγα ευρώ. Πολλοί φτωχοί, Έλληνες και ξένοι δουλεύουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί.

Κυβερνητική κρίση δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει.

121234_13901


Του Γιώργου Δελαστίκ
Το σύνθημα του Θ. Πάγκαλου «Ολοι μαζί με τον Σαμαρά!» αποτυπώνει τη στρατηγική των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Δραματικοί τόνοι δόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, στις προχθεσινές…
διαφωνίες τακτικού και δευτερεύοντος χαρακτήρα των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης. Κανένα επικίνδυνο αδιέξοδο ούτε ρωγμές στη συγκυβέρνηση υπάρχουν, ασχέτως των περί του αντιθέτου τίτλων. Οι παραστάσεις πολιτικού θεάτρου των Φώτη Κουβέλη και Βαγγέλη Βενιζέλου δεν αποσκοπούν σε τίποτα περισσότερο από τη συγκράτηση των απογοητευμένων ή και οργισμένων με τη γραμμή τους οπαδών και ψηφοφόρων των κομμάτων τους.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

“Ο κόσμος όπως τον βλέπω εγώ” – Αϊνστάιν ,1931

 
“Σε τι παράξενη κατάσταση βρισκόμαστε εμείς οι θνητοί! Καθένας από εμάς βρίσκεται εδώ για μια σύντομη επίσκεψη· δεν γνωρίζει για ποιο σκοπό, αν και μερικές φορές νομίζει ότι τον αισθάνεται. Αλλά από την οπτική γωνία της καθημερινής ζωής, χωρίς να εμβαθύνουμε, υπάρχουμε για τον συνάνθρωπο μας – καταρχάς για αυτούς στων οποίων τα χαμόγελα και την ευημερία στηρίζεται όλη η ευτυχία μας και αμέσως μετά για όλους αυτούς που δεν γνωρίζουμε προσωπικά και με την μοίρα των οποίων είμαστε ενωμένοι με τον δεσμό της συμπόνοιας.

Σούνιο: Να που το Αιγαίο ξεμυαλίζει και με το παρελθόν του



Υπήρξε τόπος λατρείας από τους προϊστορικούς χρόνους. «Σούνιον Ιρόν» το αποκαλεί ο Όμηρος στην Οδύσσεια, και ως τόπο κοιμήσεως του Φρόντη, του τιμονιέρη του Μενέλαου κατά την επιστροφή του από την Τροία θα το βρούμε στα γραπτά.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν, νόμιμο, διάβασμα ή/και κατέβασμα λογοτεχνικών βιβλίων

Είναι φορές που θα θέλαμε να διαβάσουμε ένα διάσημο λογοτεχνικό βιβλίο ή να διαβάσουμε ποίηση ελλήνων ή ξένων ποιητών αλλά δε βρίσκουμε το βιβλίο ή το βρίσκουμε «αλμυρό»…

Ξεχάστε τα όλα !

Τώρα κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας εκατοντάδες βιβλία και συλλογές, νόμιμα, εύκολα και κυρίως ΔΩΡΕΑΝ.

Βιβλία τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγαλύτερους φίλους μας.

Το OpenBook είναι μια ανοικτή διαδικτυακή Βιβλιοθήκη με ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα (δωρεάν ebooks). Πρόκειται για βιβλία διαφόρων κατηγοριών περιεχομένου που φέρουν άδεια Creative Commons. Η κατηγοριοποίηση γίνεται με βάση το συγγραφέα και οι μορφές των αρχείων ποικίλλουν. Γενικά, πρόκειται είτε για αρχεία PDF είτε για βιβλία που έχουν ανέβει ως site ή blog στο διαδίκτυο. Τα βιβλία που είναι σελίδες στο ίντερνετ και όχι PDF μπορείτε να τα μετατρέψετε σε ePUB ή mobipocket με το δωρεάν πρόγραμμα Calibre (καλύτερα σε mobipocket, που δε χρειάζεται ενσωμάτωση των γραμματοσειρών).




http://www.openbook.gr/

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Γιατί η Φινλανδική εκπαίδευση θεωρείται η καλύτερη του κόσμου;

 
Ακούγεται συχνά από εκπαιδευτικούς και μη, ότι η Φινλανδική εκπαίδευση θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου.
Τι σημαίνει καλύτερη εκπαίδευση; Ότι οι μαθητές γίνονται καλύτεροι άνθρωποι γενικά και αόριστα; Ότι γίνονται πιο έξυπνοι; Ότι είναι μεγαλύτερο και καλύτερο το ποσοστό των επιστημόνων στην χώρα που έχει καλύτερη εκπαίδευση; Ότι η χώρα έχει πιο πολλούς νομπελίστες ή λογοτέχνες; Λιγότερη εγκληματικότητα; Δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά τα ερωτήματα μπορεί να απαντηθούν από κάποιον ειδικό.
Ο Alan Lishness όπως διαβάζουμε στο μίνι βιογραφικό του στο βίντεο του Tedx είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό ενός επιστημονικού εκπαιδευτικού προγράμματος στο Maine των ΗΠΑ και το όραμά του είναι να έχουν όλοι οι πολίτες κριτική σκέψη, να ξέρουν να συνεργάζονται, να εκπαιδεύονται συνεχώς και να αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις. Πιστεύει στο Φινλανδικό πρότυπο εκπαίδευσης όπου οι δάσκαλοι είναι πιο καλά προετοιμασμένοι στο να διδάξουν, όπου χαίρουν υψηλής επαγγελματικής εκτίμησης και έχουν αυτονομία στις τάξεις τους!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ - ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ !

Θέλοντας να εκφράσω κάποιες σκέψεις είπα πρώτα να ξεκινήσω πρώτα μ’ένα άρθρο-αποδόμηση της πολύ καλής μου φίλης Βαλιας Αλεξίου που άθελά της μου έκανε δώρο τον καλύτερο πρόλογο που θα μπορούσα να σκεφτώ. Ούτε παραγγελία να είχα τα λόγια της, του Νίκου Φλώρου

”Το Όνειρο του νέο Έλληνα: Να κάνει κάποιος άλλος την Επανάσταση γι’ αυτόν, ώστε “αναίμακτα” για τον ίδιο και εκ’ του ασφαλούς, να επανέρθει στην προ “κρίση” εποχή ώστε να διπλασιαστεί ο μισθός του, για να μπορεί να αγοράζει Gucci, louis vuitton, polo, iPad, iPhone, να φτιάξει την “εικόνα” του για να την “επενδύσει” πάνω σε σάπια όνειρα άλλων που τον έφεραν εδώ. Πόσο δραματικό…
Αν δείτε πιο βαθιά,…όλοι λεφτά περιμένουν και μόνο λεφτά. Χέστηκαν αν θα έχουν τους ίδιους διεφθαρμένους πολιτικούς, αρκεί αυτοί να περνούν καλά για να το βουλώνουν μέχρι να γίνουν τα ίδια σκατά με αυτούς. Να μην τους κουνάει κανείς από την καρέκλα τους και να μπορούν να διορίζουν τον ανιψιό ή την γκόμενα. Ποιος δεν θα ήθελε 5,10,20 χιλιάρικα μισθό; Σίγουρα λεφτά βρέξει χιονίσει.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

12/10/1949: Το τέλος του Εμφυλίου που κάποιοι ακόμη ζουν! ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

    12/10/1949: Το τέλος του Εμφυλίου που κάποιοι ακόμη ζουν! ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
    12 Οκτωβρίου 1949.Ο ραδιοσταθμός της "Ελεύθερης Ελλάδας" μεταδίδει ανακοίνωση της προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία ο Δημοκρατικός Στρατός κατέπαυσε οριστικά τις επιχειρήσεις.Είναι η παραδοχή της ήττας και για πολλούς η ημερομηνία που και τυπικά ο αδελφοκτόνος Εμφύλιος Πόλεμος τελείωσε.

    Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

    Η δόση των 31,5 δισ.που θα πάει?

    Πολλά ακούμε εδώ και μήνες για την περιβόητη δόση που πρέπει επειγόντως να μας στείλουν, γιατί χανόμαστε. Υποτίθεται ότι από αυτά θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (ότι απέμεινε από αυτά).

    Τα 24,8 δισ. θα χρησιμοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 4,6 δισ. για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων, ενώ..τα 2 δισ. για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.

    Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

    EΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΗΛΙΘΙΟΥ

    Υπάρχει ένας ιδιαίτερος τύπος ηλιθίου στην Ελλάδα. Είναι ο τριαντάρης ιδιωτικός υπάλληλος των 700 ευρώ που καθημερινά νομίζε ότι είναι προνομιακός συνομιλητής κάποιας ελίτ επειδή ακούει το αφεντικό στο διάλειμμα (του αφεντικού) να αναλύει την τρέχουσα επικαιρότητα και ότι ξέρει από οικονομία επειδή διαβάζει capital.gr και ακούει Μπάμπη.
    Αυτός ο μεταλλαγμένος τύπος σήμερα Σάββατο ονειρεύεται ότι τη Δευτέρα θα απολυθούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, πεπεισμένος ότι μόνο έτσι θα ανέβουν οι αποδοχές του και θα σωθεί η χώρα. Ο άνθρωπος αυτός θεωρεί ότι όλοι όσοι στο δημόσιο είναι τεμπέληδες αμόρφωτοι και πως σε αντίθεση μ’ αυτούς ο ίδιος αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας τον μισθό του γιατί δουλεύει περισσότερο και καλύτερα, γιατί έτσι είναι στον ιδιωτικό τομέα, γιατί στη δική του δουλειά υπάρχει αξιοκρατία.

    Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

    Τι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα για να αποφύγει ο λαός την χαριστική βολή των νέων μέτρων.


    kazakis1-300x252

    Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει μέτρα σκληρότερα και από τα αναμενόμενα και τώρα είναι σειρά της τρόικας να μιλήσει επ’ αυτών. Έτσι μας πληροφόρησαν τα παπαγαλάκια της διατεταγμένης ενημέρωσης και ησυχάσαμε. Διότι πώς να σηκώσει το βάρος των ενοχών ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο ελευθεροεπαγγελματίας, ο μικρομεσαίος όταν ξέρει ότι ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ιδίως ο δημοκράτης αριστερός κ. Κουβέλης έχουν χάσει τον ύπνο τους διαπραγματευόμενοι σκληρά προκείμενου να αποτρέψουν τα χειρότερα για τον κοσμάκη.
    Μάλιστα, απ’ ότι μαθαίνουμε, η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου θα είναι να πείσει την τρόικα ότι το πακέτο είναι το αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά δύσκολου συμβιβασμού μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ξέρετε τώρα πόσο δύσκολος είναι ο συμβιβασμός μεταξύ τους. Όλα για την πατρίδα, όλα για τον άνεργο, τον εργάτη, τον φτωχό και τον ανήμπορο. Όσο για την τρόικα, είναι ιδιαιτέρως γνωστή για την ευαισθησία της. Μόνο ο βούρδουλας, ο αγκυλωτός και το υπόλοιπο μύστακος τους λείπει για να δείξουν το μέτρο της ευαισθησίας τους.
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;;

    Η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα στον κόσμο που κυβερνάται -πιλοτικά- από την ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!
    Σε οποιοσδήποτε μορφής καθεστώτος, απολυταρχικού, δημοκρατικού, ολιγαρχικού κλπ, δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα χωρίς την ύπαρξη του κράτους.!!

    Σήμερα στην Ελλάδα επιχειρείται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η εφαρμογή ενός λειτουργικού συστήματος στο οποίο η έννοια «κράτος» δεν έχει υπόσταση.
    Δηλαδή κάθε μορφή δημόσιας υπηρεσίας, σε κρατικό, περιφερικό, νομαρχιακό, δημοτικό επίπεδο πρέπει να καταργηθεί και να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
    Τα πάντα θα λειτουργούν μέσα από μια τράπεζα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η οποία θα φροντίζει για την «ένταξη» στο σύστημα ενός πολίτη υπό πλήρη έλεγχο.

    Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

    E.N.D.: 600 δισ για την Ελλάδα. Και... 50 για την Κύπρο


     
    Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt –Τέλος Δημόσιου Χρέους) με επικεφαλής τον Αρτέμιο Σώρρα. Ποιους όρους βάζουν για να εξαγοράσουν το χρέος της Ελλάδας (Pics + Vid)
    Η ομάδα END διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Πότε; Από αύριο. Υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους.
    Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, παρουσίασαν το πλάνο τους για τη "σωτηρία" της Ελλάδας, ή μάλλον για την ακρίβεια, για την εξαγορά ολόκληρου του ελληνικού δημοσίου χρέους.
    Η παρουσίαση - συνέντευξη τύπου έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο President μπροστά σε πάνω από 500 άτομα. Το NEWS247 ήταν εκεί και κατέγραψε τη συνέντευξη τύπου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο ομογενής Αρτέμιος Σώρρας και ο Πρόεδρος της E.N.D., Ελληνοαμερικανός γιατρός Μανόλης Λαμπράκης που πρόσφατα είχε δώσει συνέντευξη σχετικά με το ζήτημα.
    Οι δύο ομιλητές ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.