Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Καλός γονιός: Γεννιέσαι ή Γίνεσαι;

      
Γονείς διασκεδάζουν με το παιδί τους
Υπάρχει μία άβολη αλλά συγχρόνως απλή αλήθεια. Γονιός δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι, “περνώντας” μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες και διλλήματα, και έχοντας σαν –κύριο- οδηγό το ένστικτο και όλα όσα βίωσες στην οικογένεια στην οποία μεγάλωσες. Δεν είναι καθόλου απλό, ούτε εύκολο να βρεις τα κατάλληλα βήματα που πρέπει να κάνεις για την ανατροφή ενός παιδιού. Και τα πράγματα φαίνονται ακόμη πιο δύσκολα, καθώς διαπιστώνεις ότι εκεί έξω δεν υπάρχει κανένα σχολείο να σε διδάξει πώς να μεγαλώσεις ένα παιδί. Ωστόσο, υπάρχει μία πυξίδα που θα σε καθοδηγήσει. Παρότι δεν θα βρεις πουθενά αναλυτικές οδηγίες και καθολικούς ρητούς κανόνες για την ανατροφή των παιδιών, οι ειδικοί μπορούν να προτείνουν τρόπους αποτελεσματικούς για κάθε οικογένεια ξεχωριστά.
 Η αυθόρμητη διαδρομή
Ποιο δρόμο πρέπει επομένως, να ακολουθήσεις για την ανατροφή των παιδιών σου;

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

32 χάρτες που εξηγούν τον κόσμο

     

 
 
power-to-the-people1
Οι παρακάτω χάρτες με την απεικόνιση σημαντικών δεδομένων, μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο.

Πατώντας πάνω στις εικόνες μπορείτε να τις δείτε σε μεγέθυνση.
- - - - - - - - - -
honor-killings-1
φόνοι για λόγους τιμής στον μουσουλμανικό κόσμο

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Εκδότες εφημερίδων με «χορηγό» το υπουργείο Παιδείας
 
Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αποφάσιζε, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, να κλείσει σχολεία και να απολύσει εκπαιδευτικούς, χορηγούσε σε εκδότες ποσό 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια… 3 «διδακτικών» βιβλίων!
 Έτσι, συνολικά, για την προμήθεια των τριών βιβλίων από τις εκδοτικές εταιρείες του «Πρώτου Θέματος», του «Έθνους» και της «Real», το
υπουργείο Παιδείας χορήγησε 2.392.461,5 ευρώ!       Πιο συγκεκριμένα:
- Στις εκδόσεις «Πρώτο Θέμα ΑΕ» χορηγούσε ποσό 807.105,75 ευρώ για προμήθεια του βιβλίου «Πάπισσα Ιωάννα».
-Στην εταιρεία «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», που έχει το «Έθνος», συνολικό ποσό 650.355,75 ευρώ, για την προμήθεια του βιβλίου «Υπέροχη Ελλάδα».
-Στην εταιρεία «REAL MEDIA A.Ε.»  για την προμήθεια του βιβλίου 60 μορφές στο φως», 925.000 ευρώ.  

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Συγκλονιστικό ξέσπασμα της δημοσιογράφου Άννας Δαβίτη – Βίντεο
Δείτε το ξέσπασμα της δημοσιογράφου Άννας Δαβίτη σε εκπομπή του Kontra Channel.
Λίγες φορές έχει τύχει να παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση, δημοσιογράφο να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και να αναφέρεται σε θέματα που οι περισσότεροι υπόδουλοι-δημοσιογράφοι, δεν τολμούν να αγγίξουν!
Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή…

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ο καθηγητής Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα ενδεχόμενα γιουχαΐσματα σε Θόδωρο Πάγκαλο
 
 
Πάγκαλος: Έχω το δικαίωμα να έρθω να μιλήσω στο πανεπιστήμιο σας υπέρ της συγκυβέρνησης:
Κατρούγκαλος: Βεβαίως και το έχετε. Αν όμως όταν έρθετε σας γιουχαΐσουν καθώς θα έρχεστε είναι το ακριβώς ανάλογο της εποχής που ο κόσμος σας χειροκροτούσε στο δρόμο. Όποιος εκτίθεται στην πολιτική  θα πρέπει να απολαμβάνει τον έπαινο , τον ψόγο αλλά ακόμα και την καζούρα όταν του χρειάζεται. Όπως σας αξίζει και εσάς κ. Πάγκαλε εκπρόσωπο του πολιτικού συστήματος που έριξε τη χώρα στα βράχια. Άρα η αντίδραση είναι δικαιολογημένη
Πάγκαλος: 'Εχετε καταντήσει το ελληνικό πανεπιστήμιο σκουπίδι
Κατρούγκαλος:  Και εσείς έχετε καταντήσει κ. Πάγκαλε τη χώρα σκουπιδότοπο 
Τριανταφύλλου: Η χώρα έγινε σκουπίδι επειδή η παιδεία έγινε σκουπίδι
Κατρούγκαλος: Κύριε Πάγκαλε είστε εκπρόσωπος ενός πολιτικούς συστήματος του οποίο έχει οδηγήσει την πολιτική σε πλήρη αναξιοπιστία
Πάγκαλος: Εμένα με εξέλεξε ο λαός κύριε Κατρούγκαλε ενώ εσάς κάποιες μειοψηφίες
Κατρούγκαλος: Μπορείτε να κυκλοφορήσετε στο δρόμο κ. Πάγκαλε. Η μοναδική Νέμεση που έχει η χώρα αυτή είναι ακριβώς ότι απαλλαγήκαμε από κάποιους πολιτικούς σαν και εσάς
Δείτε το βίντεο με τον έντονο διάλογο  και τα συμπεράσματα δικά σας

 Τι είναι η Αγάπη; Οι πέντε βασικές θεωρίες
 
Ένας Φυσικός, μία Ψυχοθεραπεύτρια, ένας Φιλόσοφος, μία Συγγραφέας και μια Καλόγρια, δίνουν την απάντηση

 
Ο Φυσικός: «Η Αγάπη είναι χημεία»
(Απαντάει ο Jim Al-Khalili, θεωρητικός φυσικός και συγγραφέας)
  Βιολογικά, η Αγάπη είναι μια έντονη νευρολογική κατάσταση, όπως η πείνα ή η δίψα, αλλά πιο μόνιμη. Λέμε για την αγάπη ότι είναι τυφλή ή We talk about love being blind or άνευ όρων, με την έννοια ότι δεν την ελέγχουμε. Αλλά πάλι, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα παράξενο, από τη στιγμή που η Αγάπη, είναι κατά βάση χημικό φαινόμενο. Ενώ ο πόθος είναι μια περιστασιακή σεξουαλική επιθυμία στη δημιουργία της οποίας εμπλέκεται η απελευθέρωση ορμονών, όπως η τεστοστερόνη, και τα οιστρογόνα, στην πραγματική αγάπη ή στο πραγματικό δέσιμο και στην πραγματική αφοσίωση. Ο εγκέφαλος απελευθερώνει ένα τεράστιο συνδιασμό ορμονών: Φερομόνες, Ντοπαμίνη, Νορεπινεφρίνη, σεροτονίνη, ωκυτοκίνη και βαζοπρεσίνη (ADH). Ωστόσο, από την σκοπιά της εξέλιξης, η αγάπη μπορεί να αντιμετωπισθεί ως μηχανισμός επιβίωσης.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΙΣΗ !!!




«Αυτό είναι το αντίδοτο στη φασιστική βία: δώστε και πάλι ζωή στην οικονομία. Και στείλτε το Δούρειο Ιππο της λιτότητας πίσω στους Γερμανούς». «Περιμένετε τα χειρότερα. Θα έρθουν. Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά εκπλήσσομαι που η βία μέχρι τώρα είναι τόσο περιορισμένη. Οταν οι άνθρωποι είναι με την πλάτη στον τοίχο, αντιμετωπίζοντας την ανεργία που φθάνει στο 28%, συχνά τείνουν να κατηγορούν άλλα θύματα, αντί να κυνηγήσουν τους βασανιστές τους» Αυτά λέει στην «Κ.Ε.» ο Αμερικανός δημοσιογράφος-ερευνητής και συγγραφέας Γκρεγκ Πάλαστ με αφορμή τη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα Π. Φύσσα.
«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα μού φέρνει στο μυαλό αυτό που έζησαν οι ΗΠΑ όταν έκλεισαν τα εργοστάσια στα Μεσοδυτικά, τη δεκαετία του '90, τότε που άνεργοι, αβοήθητοι, χωρίς προσανατολισμό νέοι στράφηκαν σε ακροδεξιές οργανώσεις σκίνχεντ και επιδόθηκαν σε δολοφονική εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε με τη δολοφονία ενός..
Ο λαός ηττήθηκε τότε με τους αγανακτισμένους.


Τον Ιούνιο του 2011 εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες βγήκαν στις πλατείες με βασικό σύνθημα - εντολή προς το πολιτικό σύστημα: «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ».
Προς στιγμήν το πολιτικό σύστημα συνταράχθηκε και πανικοβλήθηκε από το φόβο μήπως επαναληφθούν και στην Ελλάδα φαινόμενα σαν αυτά της πλατείας Ταχρίρ τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανατροπή του ολιγαρχικού ξενόδουλου καθεστώτος.
Σύντομα όμως το πολιτικό σύστημα συνήλθε, από την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη. Στάθηκε απέναντι στο λαό και η απάντηση που έδωσε ήταν «ούτε παίρνουμε πίσω το μνημόνιο ούτε φεύγουμε». Ταυτόχρονα, έθεσε σε κίνηση τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής, διαλύοντας τις συγκεντρώσεις των πολιτών. Έκτοτε ο λαός υπέκυψε. Ούτε ξαναβγήκε στους δρόμους, ούτε ξαναπρόβαλε το ίδιο σύνθημα. Υφίσταται σιωπηλός τις συνέπειες των μνημονίων. Η προσπάθεια αντίδρασής του στις εκλογές του επόμενου έτους (Ιούνιος 2012), κατέληξε στο σημερινό ανάλγητο «μνημονιακό τόξο» και στην άνοδο της ΧΑ.
Ο λαός ηττήθηκε, όχι από τις κρατικές μονάδες καταστολής, αλλά από το ίδιο το αίτημα που διατύπωσε. Το αίτημα αυτό ήταν αδιέξοδο, αφού δεν υπήρχε εναλλακτική λύση σε αυτό που διατύπωσε. Και δεν μιλάμε για εναλλακτική οικονομική λύση, αλλά κυρίως για εναλλακτική πολιτική λύση. Εντάξει λοιπόν, να φύγει το πολιτικό σύστημα. Μετά όμως τι;;; Αυτό το αναπάντητο ερώτημα ήταν που νίκησε το λαό και όχι το πολιτικό σύστημα και οι μονάδες καταστολής.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ετοιμαστείτε. Ο “αντιφασιστικός” αγώνας, θα συνεχιστεί στην Κερατέα!

 Ετοιμαστείτε. Ο “αντιφασιστικός” αγώνας, θα συνεχιστεί στην Κερατέα!
Μετά τις Σκουρές, έρχεται και η σειρά της εκεί “εγκληματικής οργάνωσης”. Χορηγός εξόντωσης, ο
Εθνικός εκκαθαριστής.
Προσεχώς, στις οθόνες σας.

Το στοχευμένο κτύπημα στη ΧΑ.

 
62AA3B28ADBF6E3310627C4FFCA18706Μελετώντας κάποιος λίγο το φαινόμενο της ΧΑ και τους λόγους της εκρηκτικής ανάπτυξής της, εύκολα αντιλαμβάνεται και το λόγο για τον οποίο κτυπήθηκε με τον συγκεκριμένο τρόπο που κτυπήθηκε.
Το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει, ούτε εδώ στο κράτος – πειραματόζωο, όπου εφαρμόζονται όλα τα σύγχρονα πολιτικοκοινωνικά πειράματα. Σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) κράτη ανέρχονται τα ακροδεξιά κόμματα. Για παράδειγμα στο πιο πλούσιο κράτος της Ευρώπης, τη Νορβηγία. Στο επίσης πλούσιο κράτος την Αυστρία Στην ίδια τη Γερμανία, λόγω της απαγόρευσης, η ακροδεξιά εμφανίζεται με τη μορφή της εξόδου από το ευρώ κ.λ.π. Ποια όμως είναι η αιτία της εμφάνισης και ανόδου ξαφνικά των ακροδεξιών κομμάτων;
Η αιτία είναι η ανασφάλεια που δημιουργούν οι σημερινές οικονομικές κυρίως συνθήκες ζωής. Αυτή η ανασφάλεια κατέλαβε πρώτα και κύρια τα πιο ευάλωτα στρώματα, δηλαδή τα μεσαία στρώματα. Τα μεσαία στρώματα δεν αισθάνονται την ασφάλεια των ολιγαρχικών ελίτ, ούτε βιώνουν ήδη την εξαθλίωση των κατώτερων στρωμάτων.
Το ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ άρθρο του Δημήτρη Καζάκη για τη Χρυσή Αυγή

Πολλοί μπορούν να αιφνιδιάζονται από τις εξελίξεις, ο Δημήτρης Καζάκης, όμως, είχε εδώ και μήνες ενημερώσει για το πως το σύστημα θα χρησιμοποιήσει το φαινόμενο Χρυσή Αυγή ώστε να επιβάλλει αυτά που διατάζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο του Δημήτρη Καζάκη. Δώστε προσοχή σε όσα λέει! Περιγράφουμε από τον… Μάη, όσα ζούμε λίγο πριν μπει ο Οκτώβρης!
Με άλλοθι την Χρυσή Αυγή πάνε να δέσουν....
ολόκληρο το λαό.