Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Βίντεο με την ανάπτυξη που έρχεται! Απολαυστικό

 
Ερχεται η ανάπτυξη. Κάπου έχει καθυστερήσει, αλλά έρχεται. Δ
εν θέλουμε ειρωνικά γελάκια. Γιατί στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα γελάσετε με τη καρδιά σας. Μέρες που είναι ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να δουμε το χάλι μας με λίγο χιούμορ.

Δείτε λοιπόν στο απολαυστικό βίντεο ποιοι, πόσες φορές και πότε μας έχουν διαβεβαιώσει ότι ...έρχεται η ανάπτυξη! Το βίντεο συνοδεύεται από την μουσική που ταιριάζει στη φαρσοκωμωδία που περιγράφε
ι.
 

Βαδίζουμε όλοι προς την κατά Στουρνάρα «κόλαση» του 2014!

 
Κατηγορηματικός και απόλυτος ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας: «Κόλαση θα είναι έως τον Ιούνιο!», είχε δηλώσει στο «Βήμα» στα μέσα Οκτωβρίου. Το εντελώς αντίθετο υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δύο μήνες αργότερα, στα μέσα Δεκεμβρίου: «Το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση!», δήλωσε εξίσου κατηγορηματικά και αυτός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;
Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα θα ζήσει μια πραγματική «κόλαση χρέους» το πρώτο πεντάμηνο του νέου χρόνου που αρχίζει αύριο. Με το «καλημέρα σας», τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στους δανειστές: τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα τα δώσει στην ΕΚΤ, τα 197 εκατομμύρια σε διεθνείς «γύπες» που έχουν στα χέρια τους ελληνικά κρατικά ομόλογα από εκείνα που δεν «κουρεύονται» και 238 εκατομμύρια πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για τόκους δανείων που έχει πάρει.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Έρχεται (ο μύθος της "ανάπτυξης")!


Μιά μικρή συλλογή παλαιότερων δημοσιευμάτων(θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα) για το πόσες φορές μας έχουν υποσχεθεί ότι έρχεται η ''ανάπτυξη'' αποτυπώνει πολύ καλά το μέγεθος του ψεύδους και των μυθολογιών.Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι πέραν των ντόπιων ανδρεικέλων(Στουρνάρας, Σαμαράς, Προβόπουλος κτλ.) την μυθολογία της ''ανάπτυξης'' αναπαράγουν με το ίδιο πάθος ή καλύτερα ενορχηστρώνουν οι επικεφαλείς των υπερεθνικών ενώσεων του κεφαλαίου(ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ).
 Γιατί υπάρχει μία ακροδεξιά λογική που σε μεγάλο βαθμό αναπαράγει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εφημερίδα δημοκρατία και την σταυροφορία εναντίον του Στουρνάρα(λες και δεν είναι επιλογή Σαμαρά) η οποία θέλει να δαιμονοποιήσει τα πρόσωπα για να βγάλει λάδι τον καπιταλισμό και τις υπερεθνικές ενώσεις του.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013


Top 20 ψηφοφόροι Πασόκ Countdown (Final)  

http://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo&feature=youtube_gdata_play

Σωκράτης: Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους


Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς... Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

1. Πρώτα απ'όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές 

2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική...

3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές...

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013


Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013
Με βάση ορισμένες παραδοχές και προϋποθέσεις,
όλα είναι έτοιμα για ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα
 
 

 
Σε δεινή θέση οι ΗΠΑ διαπιστώνουν πως χάνουν την παγκόσμια κυριαρχία τους με ταχύτατους ρυθμούς.
Αποφάσεις - σοκ από την πλευρά του Πεκίνου, που ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου κατά της Ουάσινγκτον.

H 22 Νοεμβρίου ήταν μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα για την παγκόσμια οικονομία και όπως είναι φυσικό, τέτοιου μεγέθους ειδήσεις περνάνε απαρατήρητες από τα δελτία των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών και των λοιπών κυβερνητικών - μνημονιακών ΜΜΕ.
Κι επειδή η Ελλάδα δεν αποτελεί ούτε τον "ομφαλό" της γης, ούτε διαθέτει ισχύ τέτοια που να μπορεί να κινηθεί γεωπολιτικά και γεωοικονομικά προς την κατεύθυνση προάσπισης των συμφερόντων της, αυτό δεν σημαίνει πως οι ειδήσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος δεν απασχολούν ή δεν πρέπει να απασχολούν την χώρα (που έγινε χώρος ελέω μνημονίων και ολίγιστων πολιτικών) οι πολίτες της οποίας θα πρέπει να ενημερώνονται για γεγονότα των οποίων η πιθανότατη εξέλιξη μπορεί να μεταβάλλει προς το ακόμη χειρότερο τα όσα ήδη βιώνει ο πληθυσμός της Ελλάδας.
Στις 22 Νοεμβρίου, λοιπόν, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε επίσημα ότι από εδώ και στο εξής θα σταματήσει να αποταμιεύει σε δολάρια (όσα έχει σιγά-σιγά θα τα ξοδεύει για να συνεχίσει να αγοράζει χρυσό αλλά και σε άλλες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και στηρίζοντας το ευρώ αφού αυτό λόγω λιτότητας δεν πληθωρίζεται). Με απλά λόγια, ανακοινώθηκε η απόφαση της Κίνας να διαγράψει από παγκόσμιο νόμισμα το δολάριο και να μειώσει με ραγδαίους ρυθμούς την ισχύ των ΗΠΑ...

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013




ΠΩ ΠΩ ΕΝΑΣ ΧΑΣΑΠΑΡΟΣ!

Η υπεροψία της μόρφωσης

Πως ένας στούρνος χασάπης νικάει ένα ξεφτέρι μηχανικό

·      

Το 2004, ήμουν καθηγητής πληροφορικής σε ένα τεχνικό σχολείο της Καλαμάτας, ενώ παράλληλα αναλάμβανα και κάποια έργα web developing σαν freelancer. Ωραία χρόνια. Χαλαρή δουλειά το πρωί, και μια πιο ενδιαφέρουσα δουλειά με ελέυθερο ωράριο για να έχω ένα πολύ καλό εισόδημα.

Πίστευα τότε ότι είχα κάνει την καλύτερη επιλογή, και φυσικά το είχα πετύχει αυτό με την ευστροφία μου, αφού για να φτάσω εκεί είχα καταφέρει να μπω στην πιο δύσκολη σχολή της χώρας μου ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους. Μετά έδωσα εξετάσεις στον ΑΣΕΠ πάλι ανάμεσα σε 4 χιλιάδες υποψηφίους για να βγω μεσα στην πρώτη εικοσάδα και να έχω την πολυτέλεια να επιλέξω να διδάξω σε μία όμορφη πόλη όπως η Καλαμάτα.

Θεούλη μου, πόσο έξυπνος ήμουν, πραγματικό καμάρι της μάνας μου!

Θα τους αθωώνατε λόγω βλακείας;

1) Θα τους αθωώνατε λόγω βλακείας;

Οι εποχές ξεκινάνε με συμβολισμούς και τελειώνουν με τέτοιους. Η μεταπολίτευση ξεκίνησε με το αεροπλάνο του Ζισκάρ να προσγειώνεται στο Eλληνικό και να βγαίνει από μέσα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ακολουθούμενος από το ανεψιό του τον κ. Λιάπη.

Η μεταπολίτευση τελείωσε με κάποιον απατεώνα να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες και ανασφάλιστο το θηριώδες τζιπ του. Στην Ελλάδα μόνο θα μπορούσε ο απατεώνας αυτός να είναι ο πρώην υπουργός μεταφορών...

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος έχασε την αξιοπρέπειά του;

 
Καθώς η θεατρική παράσταση “Διαπραγμάτευση με την Τρόικα” διανύει τον τέταρτο κύκλο της όντας πολύ πετυχημένη, αφού και σασπένς και αίμα και μελόδραμα διαθέτει, κάποιοι ακόμα προσδοκούν σε “ανάπτυξη” και ελαφρύνσεις.
Με αγκάθια τους πλειστηριασμούς, τις νέες περικοπές και του που θα βρεθούν εκ νέου θύματα για θυσία στον βωμό του Μολώχ, την δημόσια Υγεία να τρέμει υπό το βάρος απολύσεων, ελλείψεων φαρμάκων και πιθανού “ξαφνικού θανάτου” του ΕΟΠΠΥ, με την Παιδεία να βγάζει ρόγχους και ξαφνικά πολλούς να ενδιαφέρονται αν τα παιδιά θα χάσουν το εξάμηνό τους (sic).
Με οικογένειες να βιώνουν εφιάλτες και την απαισιοδοξία να μεταφράζεται και σε δείκτες που συνεχώς πληθαίνουν. Θύματα του κρύου με μαγκάλια και σόμπες, περιστατικά που θυμίζουν την Ελλάδα 2 αιώνες πίσω ή μετά από πόλεμο. Και που αν δεν υπήρχαν κάποιες πρωτοβουλίες και δομές, το πιθανότερο τα κανάλια να είχαν αναφορά καθημερινή σε θύματα. Είναι ντροπή για μια κοινωνία να ανέχεται σπίτια που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε για ποιο λόγο έρχονται αυξημένοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ...!!



Το χαράτσι και την ΕΡΤ, του λογαριασμού της ΔΕΗ, αν θέλεις μπορείς να μην τα πληρώνεις, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ - όπως όλοι μας - την απάτη που κάνει η ΔΕΗ με τις "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις" που αναφέρει στο πίσω μέρος ο λογαριασμός της και που αφορούν ...

Αυτά φυσικά δεν υπήρχαν παλαιότερα, είναι νέα κόλπα.

Που ακούστηκε σε ένα προϊόν μιας εταιρείας, να πληρώνουμε το ρποϊόν και τα έξοδα παραγωγής του ξεχωριστά.

Δηλαδή πληρώνουμε έξτρα τα έξοδα της εταιρείας, που αντί να μπαίνουν στην τιμή της κιλοβαττώρας χρεώνονται ξεχωριστά.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

 

Γ. Δελαστίκ: «Εποχή ριζικών ανατροπών»

 
Τίποτα δεν θα µείνει όρθιο τους µήνες και τα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης! Ζούµε σε µια εποχή ραγδαίων ανακατατάξεων και ανατροπών. Ο σύγχρονος καπιταλισµός έχει γίνει πιο αρπακτικός και πιο ληστρικός παρά ποτέ, αδιαφορώντας πλέον για την ενσωµάτωση στο σύστηµά του κοινωνικών τάξεων, στρωµάτων και οµάδων. Οι ζάπλουτοι είναι πιο πλούσιοι παρά ποτέ την ίδια ώρα που η ζωή εκατοντάδων εκατοµµυρίων ανθρώπων στις αναπτυγµένες καπιταλιστικές χώρες υποβαθµίζεται. Εκατοµµύρια λαού έχουν ξεχυθεί µε οργή στους δρόµους.

Συγκλονιστικό βίντεο: Το θαύμα της κύησης - Εννέα μήνες μέσα σε τέσσερα λεπτά

Η διαδικασία της γέννησης είναι ομολογουμένως το μεγαλύτερο θαύμα της φύσης η όποια καταγραφή του δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει όσους την παρακολουθούν.
Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται ολόκληρη η εννεάμηνη διαδικασία της κύησης σε μόλις τέσσερα λεπτά.
Το αποτέλεσμα όπως αναμενόταν είναι συγκλονιστικό.
 http://www.youtube.com/watch?v=8Stf0dri0II#t=84
 

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

 

Ποιον αγαπάς περισσότερο, τη μαμά ή τον μπαμπά;

Έχετε ρωτήσει κι εσείς; Διαβάστε σε πόσο δύσκολη θέση φέρατε ένα παιδί.
 
 
Παλαιότερα, το φαινόμενο ήταν συχνότερο. Η ερώτηση «ποιον αγαπάς περισσότερο, τη μαμά ή τον μπαμπά» λεγόταν αβασάνιστα και ανερυθρίαστα, ακόμη και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία κοιτούσαν με μάτια σαστισμένα αδυνατώντας να απαντήσουν.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η ερώτηση τίθεται ακόμη και σήμερα. Όχι από τους ίδιους τους γονείς, αλλά από τρίτα πρόσωπα, συγγενείς και φίλους που, ίσως σε στιγμές αμηχανίας, καταφεύγουν σε αυτό το δύσκολο ερώτημα.

Εναντίον του Μιθριδατισμού


“Μια χελιδών έαρ ου ποιεί”, Αριστοτέλης.
Ο λόγος του αρχαίου φιλοσόφου είναι διαχρονικός. Γιατί ζει από το θάνατο, από τον πόνο και τη θλίψη, όπως έλεγε ο μεγάλος της Αναγέννησης Μιχαήλ Αγγελος. Ζει από τη θλίψη των Ημερών και τον πόνο της Ζωής, που είναι αγωνία και αγώνας, δηλαδή πραγματικότητα αιώνων. Γι αυτό ο λόγος του Αριστοτέλη έγινε παροιμιακός του έθνους φθόγγος. Τους λόγους γεννούν οι μεγάλες στιγμές και τρέφουν διαιώνια οι “ώρες” που ξαναγίνονται “πέτρινες περιστέρες” και “ακούν με προσοχή”.
Υπάρχουν ωστόσο βρήκοες ώρες και αδιάφορες εποχές, που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ενωτιστούν τα προφητικά ρήματα. Οι άνθρωποι μένουν απαθείς μπροστά στα συμβαίνοντα και είναι σαν να οδηγούνται στο πουθενά. Οι καιροί μας θυμίζουν τέτοιες ακριβώς εποχές, αφού έχουμε πέσει σε μια ατελεύτητη χειμέρια νάρκη. Η ζωή μας αποδυναμώθηκε. Προχωρεί ράθυμα. Επαναλαμβάνεται, χωρίς να βιώνεται σαν ριζική πραγματικότητα. Απονευρώνεται μάλλον και μεταμορφώνεται σ’ ένα δίχως προβληματισμούς και ορμή προόδου γεγονός.
Τούτο φαίνεται καθαρότερα στη δημόσια ζωή μιας χώρας, όπου τα συμπτώματα αυτά είναι έντονα και αγγέλλουν βαριά κοινωνική και πολιτική αρρώστια. πως λέγεται αυτή η αρρώστια; Και το όνομα αυτής Απάθεια ή Μιθριδατισμός.Την πολιτική απάθεια ονομάσαμε χειμερινή νάρκη. Οποιος λαός οποιασδήποτε χώρας πάσχει από πολιτική απάθεια είναι καταδικασμένος να υποφέρει καταμεσής του ιστορικού του χειμώνα. να δοκιμάζεται και να χειμ’άζεται, χωρίς μάλιστα να οραματίζεται ένα “γλυκύ έαρ” Γιατί δεν εννοεί πόσο “ακριβή” είναι, όπως τραγουδάει ο Ελύτης, η Ανοιξη ή το χειρότερο. Επειδή ακριβώς κατανοεί ο λαός αυτός ότι “για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή”. Ετσι, αντί για δουλειά πολλή και θυσίες, προκρίνει τον εύκολο, κατωφερή δρόμο της Απάθειας.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Δελαστίκ: “Οι Έλληνες δε ζούσαν με δανεικά” (Ηχητικό)

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις με επίσημα στοιχεία για το δημόσιο χρέος από το 1974 έως σήμερα από τον Γιώργο Δελαστίκ για πρώτη φορά ολοκληρωμένα στο Ράδιο 9,84.

«Οι στόχοι των Γερμανών και της τρόικας υλοποιούνται. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά και σε πολλές περιπτώσεις παίζει θέατρο προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις της βάσης των δικών της ψηφοφόρων», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο αναλυτής Γιώργος Δελαστίκ, αναφερόμενος στις πολιτικές

εξελίξεις.

Σημειώνεται πως ο Δεκέμβρης για την κυβέρνηση θεωρείται πολιτικά καυτός μήνας, αρχής γενομένης από την ψήφιση του προϋπολογισμού, στις 7 Δεκεμβρίου.

Με φόντο παράλληλα την αναβολή της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχουν νέα συνάντηση το απόγευμα, για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, και να βρουν λύσεις στις απαιτήσεις των δανειστών, έχοντας ως δεδομένες και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Τα μεγαλύτερα “αγκάθια” που χωρίζουν τις δυο πλευρές, στην παρούσα φάση, είναι το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και οι ομαδικές απολύσεις.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση που αποδίδεται σε στελέχη της τριμερούς σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, πως, «αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, φτιάξτε καταλύματα για αστέγους».

 

 

 Πολίτης σε Γιάννη Βρούτση: "Δεν σας δέχομαι σαν υπουργό, είναι ντροπή σας"

Tags: