Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

αληθινό άρθρο 100%

Πρόγραμμα «My Roufianos» στα σχολεία



Φακέλωμα μαθητών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «My school» του υπουργείου Παιδείας. Το 1949 ο Τζορτζ Όργουελ δημοσίευσε το βιβλίο του «1984» δείχνοντας πώς ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μπορεί να έχει υπό συνεχή παρακολούθηση τους πολίτες. Έπειτα από 65 ολόκληρα χρόνια ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όπως όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν, αποφάσισε να φορέσει τη «μάσκα» του Μεγάλου Αδερφού.
Σε μία προσπάθεια να βάλει... τάξη στα σχολεία της χώρας δημιούργησε – κατά το ευρωπαϊκό... αναπτυξιακό πλαίσιο – την ηλεκτρονική πλατφόρμα «My School» και άρχισε το φακέλωμα. Καθηγητές, μαθητές, ακόμα και γονείς, καλούνται να δώσουν αρκετά προσωπικά στοιχεία τους. Και αυτομάτως έκαστος αποκτά το δικό του... «προφίλ»!
Τι ζητάει το υπουργείο; Μεταξύ πολλών άλλων, τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των μαθητών, τη διεύθυνση και τη δημοτική ενότητα των γονέων, ακόμη και το επάγγελμά τους. Επίσης καταγράφονται οι απεργίες και η «συνεργασιμότητα» των εκπαιδευτικών, οι επιδόσεις, οι έλεγχοι, τα απολυτήρια, οι μετακινήσεις, αλλά και η κοινωνική συμπεριφορά των μαθητών. Μέχρι και οι μισθοί που παίρνουν οι... γονείς!
Πληροφορίες του «Ποντικιού» αναφέρουν ότι πλέον, μέσω του συγκεκριμένου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής, κάθε μαθητής και καθηγητής έχει το δικό του «προφίλ», κάτι το οποίο θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Γι’ αυτό ζητούν και τον ΑΜΚΑ.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας σχολιάζουν σε ερωτήσεις μας ότι «δεν είχαμε ακριβή αριθμό μαθητών ανά σχολική μονάδα για να διαπιστώσουμε πόσα κενά υπάρχουν και εν τέλει να τα καλύψουμε. Το σύστημα καταγραφής γίνεται στο πλαίσιο του εξορθολογισμού στην κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να πάψει πλέον το φαινόμενο των προηγούμενων ετών να διορίζονται εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν καταγεγραμμένες ανάγκες και της διασφάλισης του εκπαιδευτικού συστήματος».

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ο επαναστατημένος άνθρωπος - Αλμπέρ Καμύ
Βιβλίο: Ο επαναστατημένος άνθρωπος - Αλμπέρ Καμύ
Καθώς «όλα σ’ αυτό τον κόσμο αποπνέουν έγκλημα» σύμφωνα με τον Μποντλέρ τι ακριβώς είναι ο επαναστατημένος άνθρωπος, «ένας άνθρωπος που λέει όχι» ή αλλιώς ο μεταφυσικά εξεργεμένος άνθρωπος, ο οποίος «ορθώνεται ενάντια στη μοίρα του και σε ολόκληρη τη δημιουργία».



Λόγια λιτά που συνοψίζουν όλα όσα οΑλμπέρ Καμύ μας παραθέτει σ’ αυτό το εκπληκτικό μανιφέστο περί ζωντανής και άγρυπνης συνείδησης που είναι το συγκεκριμένο βιβλίο, γραμμένο εξήντα χρόνια πριν αλλά πάντοτε επίκαιρο και ανατρεπτικό.

«Ο επαναστατημένος άνθρωπος» του Καμύ είναι ένα αιχμηρό κείμενο που πετυχαίνει να αποσαφηνίσει τους κώδικες που υπάρχουν ανάμεσα στις ουτοπίες της πολιτικής και της επανάστασης και να προσδιορίσει με ακρίβεια πόσο σημαντική είναι η ανθρωπιά που πρέπει να αποπνέει κάθε επαναστατική πράξη, καθώς είναι δεδομένη η αδιαπραγμάτευτη αξία της και ο στόχος της να οδηγήσει με ασφάλεια την κοινωνία μακριά από ιδεολογίες και φανατισμούς που εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της και μετατρέπουν το αποτέλεσμα της επαναστατικής δράσης συχνά σε εφιάλτη.

Ο Καμύ, βαθιά προσηλωμένος στις αξίες του ουμανισμού, κοιτάζει μπροστά και βλέπει τον κόσμο να κλυδωνίζεται ανάμεσα σε φιλοσοφικές θεωρίες που μπορούν να δικαιολογήσουν ακόμη και δολοφόνους στο όνομα της νομιμοποίησης της αδικίας. Ο Καμύ αντιστρατεύεται όλες αυτές τις θεωρίες μια και η συνείδησή του δεν μπορεί να αποδεχτεί τη νομιμοποίηση τέτοιων συμπεριφορών, τον ηθικό εκπεσμό των μελλοντικών κοινωνιών την ανηθικότητα της πολιτικής και τη μετατροπή του κράτους σε τυραννικό καθεστώς θηριωδίας και χρησιμοποιεί το λόγο του ακριβώς για να αποφύγει την επικράτηση του μηδενισμού και να δικαιώσει την ανθρωπιά ως το μόνο μέσο θεμελίωσης μιας μελλοντικής κοινωνίας.

Το "ανορθόδοξο" εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας

Το "ανορθόδοξο" εκπαιδευτικό σύστημα της ΦινλανδίαςΓιατί το "ανορθόδοξο" εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας είναι το καλύτερο στον κόσμο;  Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του ιδρύματος Economist Intelligence Unit for Pearson, η Φινλανδία έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο. Το αποτέλεσμα αυτό δεν εκπλήσσει τους ειδικούς, δεδομένου ότι αυτή η Σκανδιναβική χώρα έχει υλοποιήσει τεράστιες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση τα τελευταία σαράντα χρόνια...
Παρακάτω είναι κάποια από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Φινλανδικού εκπαιδευτικού μοντέλου.
Τα παιδιά στην Φινλανδία δεν ξεκινούν το σχολείο μέχρι να γίνουν 7 ετών
finnish-01
(Πηγή: NYTimes )

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Seymour Papert, ο γκουρού της εκπαίδευσης


    "Ο καλός δάσκαλος δεν λειτουργεί ως δάσκαλος αλλά ως ένας άνθρωπος ο οποίος εξακολουθεί να μαθαίνει μαζί με τους μαθητές του" Σίμουρ Πέιπερτ



    Tον χαρακτηρισμό του τίτλου μπορώ πια να τον επιβεβαιώσω κι εγώ! Είναι εύκολο αν καθίσεις όπως εγώ τρεις ώρες πλάι του, συζητώντας ό,τι σου περνάει απ' το μυαλό σαν αεράκι, να καταλάβεις ότι ο ιδιοφυής αυτός κύριος που με τη γενειάδα του θυμίζει παραμυθά ή αφηγητή ιστοριών του Ιουλίου Βερν είναι ένας άνθρωπος που έχει να πει «ό,τι πιο νέο υπάρχει» γύρω από την εκπαίδευση, τη μάθηση, τη γνώση, τους δασκάλους, τους μαθητές, τα παιδιά, τους ενηλίκους, τους πολιτικούς και τους καλλιτέχνες.

    papertsmphoto

    Σύμβουλος και προσωπικός φίλος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ, αγωνίζεται για το δικαίωμα στην «αλλαγή», για το δικαίωμα στην «προσωπική επιλογή». Ένας άνθρωπος της εκπαίδευσης βουτηγμένος ως το υψηλότερο άκρο της κεφαλής του στο σύστημα μάθησης, ένας άνθρωπος που τολμά να ομολογήσει ότι η εξουσία πυροβολεί θανατηφόρα τη δημιουργικότητα, φοβάται σαν τον διάβολο τον εαυτό της, βάζει τρικλοποδιές στους ιδιοφυείς και ρίχνει με τα μούτρα τους ανθρώπους στην κατανάλωση για να μην την απειλούν!

    Ο «γκουρού της εκπαίδευσης», καθισμένος αναπαυτικά στην πολυθρόνα του στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Χίλτον της Αθήνας, με τη σύζυγό του πλάι του έτοιμη να παρέμβει αν χρειασθεί, χαμογελάει κάθε φορά που τον ρωτάω αν «υπάρχει ευτυχία», αν «είναι αριστερός», αν «ο Μαρξ και ο Σαίξπηρ σε μια φανταστική παρέα θα τσακώνονταν»!

    Ο κύριος που είναι σήμερα καθισμένος αναπαυτικά στις σελίδες του «Αλλου Βήματος» είναι ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιστημονικές σκέψεις που έχω συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά. Είναι φρέσκος σαν φρούτο που δεν έχει υποστεί μετάλλαξη, είναι από αυτούς που τολμούν να πουν ότι «η δυστυχία και ο πόνος είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας»! Πριν από αυτή τη συνάντηση είχα προσπαθήσει τρεις ακόμη φορές να τον συναντήσω αλλά ήταν αδύνατον.

    Αυτή η συνάντηση ήρθε από τον ουρανό και με βρήκε κατακέφαλα, αλλά τώρα που συνέρχομαι καταλαβαίνω ότι η δυσκολία να έρθουμε σε επαφή τις προηγούμενες φορές ήταν δικαιολογημένη... Αλίμονο αν αυτόν τον άνθρωπο ήταν εύκολο να τον συναντήσεις... Θα απομυθοποιείτο η ρήση του «η ουσία βρίσκεται στη δυσκολία»... Αστειεύομαι, αλλά σοβαρολογώ... Η δυσκολία να συναντηθείς με έναν τέτοιο άνθρωπο δεν είναι πόζα εκ μέρους του, είναι το δικαίωμά του να εκμεταλλεύεται όσο πιο πολύτιμα μπορεί τον χρόνο του. Τέλος όμως οι δικές μου φλυαρίες. Σε κάποιο βιβλίο, στο μέλλον ίσως πω πώς βρέθηκα μπροστά σ' αυτό που έψαχνα δύο χρόνια τώρα... Εσείς απολαύστε το αποτέλεσμα μιας ενδιαφέρουσας συνάντησης. Αυτά.

    Πιστεύετε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ επιφάνειας και βάθους;

    «Βεβαίως. Νομίζω όμως ότι γίνεται μεγάλη μάχη για να γεφυρώσουμε τη διαφορά αυτή και για να μπορέσουμε αυτά τα δύο να τα συμβιβάσουμε».

    Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

    Μπέρτολντ Μπρεχτ
     
    Aυτοί που βρίσκονται ψηλά
    Θεωρούνε ταπεινό
    Να μιλάς για το φαΐ
    Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει
    Οι ταπεινοί αφήνουνε τον κόσμο
    Χωρίς να’χουνε δοκιμάσει κρέας της προκοπής
    Πώς ν’αναρωτηθούν πού’θε έρχονται
    Και πού πηγαίνουν
    Είναι τα όμορφα δειλινά τόσο αποκαμωμένοι
    Το βουνό και την πλατειά τη θάλασσα
    Δεν τά’χουν ακόμα δει
    Όταν σημαίνει η ώρα τους
    Αν δεν νοιαστούν οι ταπεινοί
    Γι’αυτό που είναι ταπεινό
    Ποτέ δεν θα υψωθούν
    Το ημερολόγιο
    Δεν δείχνει ακόμα την ημέρα
    Όλοι οι μήνες, όλες οι ημέρες
    Είναι ανοιχτές
    Κάποια απ’ αυτές θα σφραγιστεί

    Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

    Φεβ172014

    rev-speech
    Η παρακάτω ιστορική ομιλία εκφωνήθηκε από τον Τσε σε κουβανούς φοιτητές της Ιατρικής, στις 20 Αυγούστου 1960
    Όλοι σχεδόν ξέρετε ότι ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου ως γιατρός πριν από αρκετά χρόνια. Όταν ξεκίνησα, όταν άρχισα να σπουδάζω ιατρική, οι περισσότερες από τις ιδέες που έχω σήμερα ως επαναστάτης απουσίαζαν από το οπλοστάσιο των ιδανικών μου. Ήθελα να πετύχω, όπως θέλουν όλοι. Το όνειρο μου ήταν να γίνω διάσημος ερευνητής. Το όνειρο μου ήταν να δουλεύω ακούραστα για να πετύχω κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να τεθεί στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, αλλά, την ίδια στιγμή, θα αποτελούσε κι έναν προσωπικό θρίαμβο. Ήμουν, όπως όλοι μας, ένα παιδί του περιβάλλοντος μου. Μέσα από κάποιες ειδικές περιστάσεις, ίσως και εξαιτίας του χαρακτήρα μου επίσης, αφού πήρα το  πτυχίο μου, άρχισα να ταξιδεύω στη Λατινική Αμερική και τη γνώρισα πολύ καλά.
    Με εξαίρεση την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, επισκέφτηκα -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- όλες τις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Έτσι όπως ταξίδευα, πρώτα ως φοιτητής και ύστερα ως γιατρός, άρχισα να έρχομαι σε στενή επαφή με τη φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστιες, την αδυναμία να θεραπευτεί ένα παιδί από έλλειψη μέσων, με το μούδιασμα που προκαλούν η πείνα και οι τιμωρίες, ώσπου φτάνουμε σ’ ένα σημείο που φαντάζει ασήμαντο γεγονός να χάνει ένας γονιός το παιδί του, όπως συχνά συμβαίνει στις σκληρά δοκιμαζόμενες κοινωνικές τάξεις στην πατρίδα μας, τη Λατινική Αμερική. Κι άρχισα να βλέπω ότι υπήρχε κάτι που μου φαινόταν τότε σχεδόν εξίσου σημαντικό με την καριέρα μου ή με τη συμβολή μου στην ιατρική επιστήμη, και αυτό ήταν να βοηθήσω εκείνουςτους ανθρώπους.

    Η καραμέλα του πρωτογενούς πλεονάσματος και οι γκεμπελίσκοι της δημοσιογραφίας

    «Όσο κι αν κάποιοι αμφισβητούν την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013, το οποίο κατά Eurostat αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 4,2 δισ. ευρώ(!) χάνουν μάλλον την ουσία των γεγονότων που μεσολάβησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.» Έτσι γράφει ένας κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφος του συγκροτήματος Ψυχάρη, συγκεκριμένα του Βήματος (16/2/2014), που προφανώς ως κοινώς ασπάλαξ αμείβεται για να ψεύδεται ασύστολα.
    Πότε και που η Eurostat ανακοίνωσε ότι «αναμένει» πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 4,2 δις ευρώ από την Ελλάδα! Μην το ψάχνεται. Δεν υπάρχει καμιά τέτοια ανακοίνωση, ή πληροφορία που να προέρχεται από την Eurostat. Μόνο ο μπάρμπας μου ο ψεύτης, δηλαδή ο Σταϊκούρας και το υπουργείο οικονομικών, έδωσε την δήθεν πληροφορία ότι αναμένεται από την Eurostat κάτι τέτοιο. Κι αμέσως οι κατ’ επάγγελμα ρουφιάνοι και ψεύτες, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, το έδεσαν κόμπο. Το παπαγαλίζουν λες και είναι αλήθεια. Πόσο γλοιώδης, αναξιοπρεπής και αλήτης στη συνείδηση πρέπει να είσαι για να γράφεις κάτι που δεν υπάρχει πουθενά;
    Αντίθετα, ξέρετε τι έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Eurostat για το πρωτογενές αποτέλεσμα της Ελλάδας; Μην ψάχνετε στις ρυπαροφυλλάδες σαν το Βήμα. Δεν πρόκειται να το βρείτε εκεί. Ούτε στα κανάλια της διαπλοκής και της μαύρης προπαγάνδας.
    Πρόωρους χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής της Eurostat, Βάλτερ Ραντερμάχερ τους πανηγυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για την θετική εξέλιξη του προϋπολογισμού τη χρονιά που πέρασε. Μιλώντας στην Süddeutsche Ζeitung του Μονάχου (7/2/2014), ο κ. Ραντερμάχερ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλή στοιχεία για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους το 2013», καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η μέτρηση του τέταρτου τριμήνου της χρονιάς. «Δεν έχουμε ακόμη κανένα στοιχείο για το τέταρτο τρίμηνο», λέει ο Ράντερμάχερ, διευκρινίζοντας ότι το τρίμηνο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή λήγουν προθεσμίες για φόρους και άλλες πληρωμές.

    Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

    Το έχουν μελετήσει καλά το «σενάριο» – Δείτε πως μπορείς να κάνεις έναν ολόκληρο λαό να μην αντιδρά! Μόνο που τους ξέφυγε κάτι…


    Το έχουν μελετήσει καλά το «σενάριο» – Δείτε πως μπορείς να κάνεις έναν ολόκληρο λαό να μην αντιδρά! Μόνο που τους ξέφυγε κάτι…
    ...Εμείς δεν είμαστε σκυλιά!

    Tο παρατεταμένο άγχος οδηγεί σε κατάθλιψη, καθώς το μυαλό και ο οργανισμός ‘κουράζονται’ τελικά από τη συνεχή υπερδιέγερση στην οποία βρίσκονται, όταν το μυαλό δεν μπορεί να βρει έξοδο 
    διαφυγής από την επώδυνη κατάσταση.

    Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

    Ανατριχιαστικά βίντεο που θα σε κάνουν να σκεφτείς , την επόμενη φορά , πριν δημοσιεύσεις κάτι

    2014-02-11 18_53_18-Δεν είναι μαγικά.. 
    Ανατριχιαστικά βίντεο που θα σε κάνουν να σκεφτείς , την επόμενη φορά , πριν δημοσιεύσεις κάτι στο Facebook .
    Άσε λιγο την φάρμα τα κουνουπίδια τις ντοματούλες και τα πουλάκια και αφιέρωσε μερικά λεπτά απο τον χρόνο σου για να δεις τα παρακάτω βίντεο .
    Όταν τα δεις την επόμενη φορά που είναι να δημοσιεύσεις κάτι σκέψου αυτά τα βίντεο που είδες .


    Δεν είναι μαγικά…είναι η ζωή σου online!
    Οι άνθρωποι που παρακολουθείτε στο βίντεο είχαν προσκληθεί για να λάβουν μέρος σε ένα διαφημιστικό για την τηλεόραση ενός υποτιθέμενου μάγου.
    Ο «μάγος» χωρίς να τους γνωρίζει προσωπικά, αρχίζει και τους αποκαλύπτει προσωπικά τους δεδομένα αλλά και πιο απόκρυφά τους στοιχεία χρησιμοποιώντας το «κληρονομικό του χάρισμα» … ή μήπως έκανε κάτι πιο απλό;
    Τι πιο απλό ; Δείτε και θα καταλάβετε και μετά σκεφτείτε


    Replay
    Share
    Powered bylogo
    Report an issue

    Το βίντεο που θα δείτε βασίζεται σε αληθινή ιστορία...Μια νέα κοπέλα, φοιτήτρια η οποία είναι μητέρα, μεγαλώνει μόνη της το παιδί της και έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα!

    Μέσα στα σχόλια και στα όσα κουτσομπολιά ακούει, κρύβει καλά ένα κρυμμένο μυστικό... Ένα μυστικό που θα αποκαλυφθεί στο τέλος της ιστορίας!

    Δείτε το βίντεο


    Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

    Το πείραμα στην Ελλάδα περνάει τώρα στην εφαρμογή του “big brother”

    Έχουν πια αντιληφθεί οι πάντες, πως η Ελλάδα έγινε το εργαστήριο πειραματισμών για για τον έλεγχο των λαών και το «σκάσιμο» της διεθνούς χρηματοπιστωτικής φούσκας πάνω στους λαούς, προς όφελος της διεθνούς ελίτ. 
    Μετά την μη προβολή οποιασδήποτε αντίστασης της ελληνικής κοινωνίας και της πλήρους παράδοσής της στους δανειστές και στις επιθυμίες της Γερμανίας, τώρα περνάμε στη φάση εφαρμογής του 


    Οργουελικού συστήματος «big brother”. 
    Χθες, η ελληνική ελίτ, ανακοίνωσε πως μεγάλο μέρος των συναλλαγών των απλών πολιτών (όχι φυσικά και της ελίτ), θα περνούν στους κεντρικούς υπολογιστές του καθεστώτος, ώστε αυτόματα να παρακολουθούνται από το καθεστώς. 


    Αυτό, εκτιμούμε, πως είναι η πρώτη φάση του πειράματος και εφόσον δεν υπάρξουν και τώρα αντιδράσεις, αναμένουμε στο μέλλον κλιμάκωση της εφαρμογής του μέτρου, ώστε να συμπεριλάβει κάθε συναλλαγή, με απώτερο στόχο την πλήρη κατάργηση της κυκλοφορίας του χρήματος και τη διενέργεια όλων των συναλλαγών ψηφιακά, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των κεντρικών κομπιούτερς του καθεστώτος. 


    Ο ελληνικός λαός λοιπόν με την αδράνειά του, προετοιμάζει το μέλλον του big brother όλης της ανθρωπότητας. Τουλάχιστον πρωτοπορούμε έστω και αρνητικά. 
    ΥΓ. Αλήθεια, γιατί δεν ακούμε προτάσεις για χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας με στόχο την υλοποίηση της Άμεσης Δημοκρατίας; 
    Γιατί δηλαδή να χρησιμοποιείται η ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου μόνο να ελέγχει το καθεστώς το λαό, και όχι ο λαός το καθεστώς; 
    Γιατί άραγε; 

    Ο φόβος για «ατύχημα» επισπεύδει…την διάλυση…



    «Μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν τελειώσει όλα…»

    Με αυτήν την πρόταση απαντήθηκε από έμπιστο Σύμβουλο κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου, σχετικό ερώτημα,!!!

    Η απάντηση αναφέρεται την ολοκληρωτική εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και το κλείσιμο και των λοιπών ανοιχτών θεμάτων, όπως για παράδειγμα των εθνικών.

    Ο φόβος ενός «ατυχήματος» στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, με τον καταποντισμό των φιλομνημονιακών υποψηφίων και το ενδεχόμενο του φαινομένου του ντόμινο, φοβίζει τους δανειστές.

    Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

    Αντιμνημονιακό «δούλεμα»

    Ο λαός εξαθλιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο και οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί μας “δουλεύουν”.
    Διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν αλλά παραμένουν εντός της βουλής, νομιμοποιώντας τις καταστροφικές πολιτικές των γερμανόδουλων κομμάτων της συγκυβέρνησης.
    Οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί δηλώνουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι…
    έχουμε συνταγματική εκτροπή και ότι χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Και λοιπόν;
    Πολλοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση σαν υποταγμένη και στην ουσία κυβέρνηση “Τσολάκογλου”. Και λοιπόν;
    “Σφάζονται” στα κανάλια για τις εκλογές και τα ποσοστά λες και θα λυθεί το πρόβλημα με την εναλλαγή των κομμάτων στην κυβέρνηση.

    Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

    αρλούμπες

    Με τι σοβαρότητα να αντιμετωπίσεις τις αρλούμπες που ακούς και τις αηδίες που βλέπεις καθημερινώς; Είναι δυνατόν να πάρεις σοβαρά έναν πρωθυπουργό που συναντιέται στο Μαξίμου σε ιδιωτική συζήτηση με τον πρόεδρο αλυσίδας των σούπερ μάρκετ Lidl κοροϊδεύοντας ότι τα 170 εκατομ. που θα επενδύσει σε αποθήκες μακαρονιών και βουτύρων θα δώσει ανάπτυξη στην χώρα; Αφού την πρώτη αποθήκη στα Καλύβια Αττικής θα τα εγκαινιάσει ο υπουργός Χατζηδάκης, πρόκειται για πολύ σοβαρή επένδυση. Τόσο σοβαρή όσο σοβαρός είναι και ο Χατζηδάκης.
    Πόσο σοβαρά να πάρεις αυτόν τον τύπο που θέλει να λέγεται πρωθυπουργός, όταν η μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, βάζει λουκέτο.

    Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

    Ο μύθος με τις σχολικές αργίες

    Ποιες σκοπιμότητες κρύβουν οι εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για τη μερική κατάργησή τους και πώς παραπλανούν την κοινή γνώμη. Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες έχουν περισσότερες ημέρες διακοπών και αργιών από την Ελλάδα.
    Ποιες σκοπιμότητες κρύβουν οι εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για τη μερική κατάργησή τους και πώς παραπλανούν την κοινή γνώμη. Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες έχουν περισσότερες ημέρες διακοπών και αργιών από την Ελλάδα



    72Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος

    Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

    Νέο Μνημόνιο Σαμαρά για να δέσουν τον... Τσίπρα οι Γερμανοί!

    Μόνο για αιφνιδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει τους Γερμανούς. Εδώ και πολλούς μήνες έχουν πει ρητά ότι θέλουν η Ελλάδα να υπαχθεί σε νέο Μνημόνιο τον Απρίλιο – και φυσικά έτσι θα γίνει! Πάντα στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ γίνεται αυτό που απαιτούν οι Γερμανοί!
    Η μοναδική διαφορά είναι ότι η απόφαση υπαγωγής της χώρας μας στο νέο Μνημόνιο θα γίνει… πέντε μέρες αργότερα, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 5 Μαΐου! Μνημόνιο δεν θα το πουν αυτή τη φορά. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου όμως θα δεσμεύσει τη χώρα με λεπτομερείς διεθνείς υποχρεώσεις προώθησης αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ρητά στα κείμενα που θα υπογραφούν θα καθορίζονται ως προϋποθέσεις για την εκταμίευση των δόσεων της υποτιθέμενης δανειακής βοήθειας.
    Αν δεν υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, δεν θα εκταμιεύονται τα χρήματα, λένε οι Γερμανοί. Αυτό είναι παραμύθι. Ολα τα λεφτά της «βοήθειας» θα τα πάρουν οι Ευρωπαίοι! Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στην ελληνική οικονομία. Τα 10-12 ίσως και λίγο περισσότερα δισεκατομμύρια ευρώ του νέου πακέτου είναι αναγκαία για να πληρώνονται τοκοχρεολύσια των υφιστάμενων ελληνικών δανείων. Εμείς ως χώρα θα χρεωνόμαστε τα λεφτά, αλλά οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα τα παίρνουν!

    Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

    Πέντε φοβερά χρήσιμες ιστοσελίδες που θα βελτιώσουν άμεσα τη ζωή σας [εικόνες]

    Είναι γεγονός πως το Διαδίκτυο μπορεί σε πρώτο επίπεδο να φαίνεται προσιτό και εύκολο για τους περισσότερους, ωστόσο, το τεράστιο εύρος του κρύβει πολύ σύνθετα στοιχεία, αλλά και αρκετά... σκουπίδια.
    Μέσα σε αυτό το «χάος» υπάρχουν ορισμένες εξαιρετικές ιστοσελίδες που μπορούν να λύσουν αρκετά από τα προβλήματά μας, ιδιαίτερα εκείνων που ζορίζονται ακόμη και με τις πιο απλές εφαρμογές.
    LiveMocha: Κατάλληλο για... ταξιδιάρηδες
    Το site αυτό προσφέρει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών. Δεν πρόκειται για κάποια απλή εφαρμογή, αλλά για ένα ηλεκτρονικό φροντιστήριο με 35 επιλογές γλώσσας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε τη γλώσσα που επιθυμείτε και να ξεκινήσετε.

    Mailinator: Email μιας χρήσης
    Για όσους επιθυμούν να κάνουν sign up σε κάποια ιστοσελίδα, αλλά δεν θέλουν να δώσουν το πραγματικό τους email. Το mailinator δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε email μίας χρήσης το οποίο θα διαγραφεί αυτόματα λίγε ώρες μετά τη δημιουργία του.

    Midomi: Σιγοψιθυρίστε μια μελωδία και μάθετε αμέσως ποιο είναι αυτό το τραγούδι
    Είναι κάτι σαν το Shazam για PC, αλλά εδώ μπορείτε ακόμη και να τραγουδήσετε ή να σιγοψιθυρίσετε τη μελωδία και το πρόγραμμα θα βρει τον τίτλο. Μοναδικό προαπαιτούμενο ένα καλό μικρόφωνο

    Ninite: Εγκαταστήστε το πρόγραμμα που θέλετε χωρίς να σας σπάσουν τα νεύρα στο downloading
    Το Ninite σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε «πακέτο» τα προγράμματα που επιλέξατε και αυτό θα τα εγκαταστήσει όλα μαζί με το πάτημα ενός κουμπιού.

    PrintFriendly: Κάνει κάθε ιστοσελίδα ευκολότερη στην εκτύπωση
    Κάντε οικονομία στο μελάνι και ξεφορτωθείτε όλα τα στοιχεία μιας ιστοσελίδας που δεν σας ενδιαφέρει να τα δείτε τυπωμένα, όπως τα διαφημιστικά μπανεράκια ας πούμε. Στα «συν», ότι κάνει την τυπωμένη ιστοσελίδα να φαίνεται έτσι πολύ καλύτερη.


     |

    Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

    Βρε απερίγραπτοι! Έχει ο ξεβράκωτος τσέπες;

    - Εντιμότητα, αξιοπιστία, ειλικρίνεια. Τα τρία απαραίτητα προσόντα για έναν πολιτικό. Όποιος διαθέτει και τα τρία, το πολύ-πολύ να φτάσει μέχρι βουλευτής.
    - Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ και κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε να δούνε τη μανούλα τους στο χωριό. Τα κανάλια, γυαλίζουν τις κάμερες και ο Μπούτας ετοιμάζεται για τις γνωστές «κόντρες» με τον Πρετεντέρη.
    - Από «δημοσιεύματα» στον τύπο πληροφορηθήκαμε ότι η περίφημη Τράπεζα Θεμάτων, θα ανοίξει τις πύλες της στο τέλος Μαΐου χωρίς να έχει υπάρξει «διάψευση» από το υπουργείο παιδείας.
    - Άρα, έμμεσα, το υπουργείο παραδέχεται ότι η Τράπεζα Θεμάτων δεν θα ισχύσει από φέτος. Επομένως, ούτε το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ θα μπορέσει να ισχύσει από φέτος. Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις!

    Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

    Όουεν, ο άνθρωπος που κοίταξε στα μάτια την Ουτοπία

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ

    Οι απαρχές των επαναστατικών κινημάτων

    1771-1858

    Ο Ρόμπερτ Όουεν ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του μέσα στην Ιστορία ως ένα δεκάχρονο αγόρι και κατάφερε να φτιάξει τη δική του βιομηχανία εμπνεόμενος από την ουτοπία της ταξικής αρμονίας

    Ένα από τα επτά παιδιά μιας πολυμελούς οικογένειας, ο Ρόμπερτ Όυεν γεννήθηκε το 1771 στο Νιουτάουν της Κεντρικής Αγγλίας. Από πολύ μικρός διακρίθηκε για την αγάπη του στο διάβασμα.