Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ

> Οι Κινέζοι λένε πως πραγματική φιλία υπάρχει κάθε χίλια χρόνια.
> Ένας πολύ καλός μας φίλος, απόδημος, μας έστειλε ηλεκτρονικά τι
> λέγεται στις Βρυξέλλες για τους Έλληνες φίλους και επειδή μας άρεσε
> πολύ, θέλαμε σήμερα να το μοιραστούμε μαζί σας:
  

 Οι φίλοι: Θα σου πούνε «γεια»
> Οι Έλληνες φίλοι: Θα σου κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό φιλί.

> Οι φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και κυρία».
> Οι Έλληνες φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!
  
> Οι φίλοι: Δεν σ' έχουν δει ποτέ να κλαις.
> Οι Έλληνες φίλοι: Κλαίνε μαζί σου.
 
> Οι φίλοι: Τρώνε στο τραπέζι σου και φεύγουν
> Οι Έλληνες φίλοι: Ξοδεύουν ώρες τρώγοντας, μιλώντας, γελώντας και απλά
> κάνοντας παρέα.

Russia Today: Στην Ελλάδα οι άνθρωποι απλώς δολοφονούνται: Η νέα βοήθεια της Ε.Ε. δεν σταματά την εξαθλίωση (BINTEO)

Ενώ στην Ελλάδα η μνημονιακή κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πλεόνασμα το δίκτυο Russia Today μετέδωσε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για την κατάσταση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το RT, ακόμη και αν οι προβλέψεις για ανάπτυξη 0,6% επαληθευτούν, ο αριθμός αυτός «είναι αμελητέος σε μια εποχή που ακόμα και με 5% ετήσια αύξηση θα έπαιρνε στην χρεωμένη χώρα 20 χρόνια, μόνο για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την ανεργία»! 

Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουν με επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν». 

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014


maskes Πάλι το ίδιο «θέατρο» με δήθεν διαφωνούντες βουλευτές

Πάλι το ίδιο «θέατρο» με δήθεν διαφωνούντες βουλευτές

Δήθεν διαφωνίες, δήθεν επιφυλάξεις, αλλά και κωδικοποιημένα μηνύματα (προς την κομματική ηγεσία για να είναι ήσυχη) του στυλ «θα το δω όταν έρθει στη Βουλή», «θα το μελετήσω λεπτομερώς», «θα ζητήσω διαβεβαιώσεις» και άλλες θεατρικές τεχνικές για αφελείς τηλεθεατές.
Από την άλλη μεριά ο Σαμαράς διαμήνυσε ευθέως προς τους φερόμενους ως διαφωνούντες βουλευτές πως «όποιος έχει κότσια ας τον ρίξει». Εσείς τι λέτε ότι θα γίνει;
Πάλι θα περάσουν ομόφωνα τα σκληρότατα αντιλαϊκά μέτρα κι εμείς θα μείνουμε για μια ακόμα φορά με την απορία. Μας κούρασαν πια και ταυτόχρονα ευτέλισαν και το ίδιο το πολιτικό τους σύστημα.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Άδ. Γεωργιάδης: «Δεν γλύφω τους Γερμανούς».. Tράγκας: Είσαι δολοφόνος χιλιάδων Ελλήνων. (Βίντεο)

adonis
Σε μια εκρηκτική συνέντευξη με τον Γιώργο Τραγκα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «δεν γλύφω τους Γερμανούς» και τάχθηκε υπέρ του μνημονίου και των πολιτικών που εφαρμόζονται. Στη συνέντευξη, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την αντιπάθειά του και την πλήρη διαφωνία του με τους.... κομμουνιστές ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλεξη Τσίπρα ότι υποστηρίζουν τον Μαδούρο στη Βενεζουέλα τον χαρακτήρισε εγκληματία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και γι” αυτή την επιτυχία υπάρχουν διθυραμβικά σχόλια στον διεθνή τύπο. 
Αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο διαφωνούσε παλαιότερα αλλά όπως είπε «θα μείνει στην ιστορία θα έχει κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ παρά τον ανηλεή πόλεμο». 
Υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε επί κυβέρνησης Παπανδρέου και στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο. 


Υποστήριξε τις πολιτικές του μνημονίου, λέγοντας ότι τα περισσότερα από αυτά έπρεπε να τα κάναμε από μόνοι μας και όχι επειδή μας τα επιβάλλον άλλοι και δήλωσε ότι «χάρη στα λεφτά του μνημονιου έχουμε σήμερα φάρμακα». 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν έλλειψαν και οι στιγμές έντασης μεταξύ Γ. Τράγκα και Άδωνι Γεωργιάδη. 
Δείτε όλη την συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Γιώργο Τράγκα:


Pause
Current Time17:33
/
Duration Time27:47
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
240p



Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Εγκατάσταση Windows 8.1 Preview, όλα τα βήματα [How-To]

BY
Εγκατάσταση Windows 8.1 Preview
Η νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 8.1 είναι διαθέσιμη για όλους, δείτε πώς να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι εγκατάστασης των Windows 8.1 Preview όπως η καθαρή εγκατάσταση (clean install), η αναβάθμιση από προηγούμενη έκδοση, το dual boot με κάποιο άλλο λειτουργικό (π.χ. Windows 7), η εγκατάσταση σε εικονική μηχανή (Virtual Machine), κλπ., αφού πρώτα δημιουργήσετε ένα δίσκο εκκίνησης σε dvd ή usb flash drive.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014



500 Εκατομμύρια Χάντρες...

Το κλέβω από την @ecpoir του twitter «Για να καταλάβεις το αστείον του πράγματος: χάρισαν 240 εκ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής και θα δώσουν λέει 20 εκ. για τους άστεγους». Σε μία φράση χώρεσε την ξεφτίλα της «επιτυχίας» που πανηγύρισε ο Σαμαράς. Θα το συνεχίσω λέγοντας ότι χάρισαν 240 εκ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής που αίφνης απέκτησε «φιλολαϊκό» προφίλ, χάρισαν αμέτρητα δισ. ευρώ στις τράπεζες, χαρίζουν το Ελληνικό στον Λάτση και τώρα, λέει, θα μοιράσουν 500 εκ. ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους.
Τις απολύσεις, λέει, των δημοσίων υπαλλήλων για το 2015, θα τις συζητήσουν τον Οκτώβριο. Ο Κυριάκος Μητσοτακομπακογιάννης προ λίγων ημερών ορκιζόταν ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις το 2015 διότι ήδη υπάρχει πρόβλημα με τα κενά υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα νέο μέτρο. Ατάραχος, όμως ο Σαμαράς, συνηθισμένος ή και εθισμένος πλέον να ψεύδεται, ανακοινώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα από δω και πέρα.
Δηλώνει χαρούμενος ο Σαμαράς επειδή επετεύχθη η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Θα μπορούσε να βρει χίλια άλλα μέτρα για να τονώσει τους μικρομεσαίους που πεθαίνουν. Όμως δε θέλει αυτό. Θέλει να αυξήσει τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων, των πολυεθνικών, των βιομηχάνων κι ας κλείσουν τα Ταμεία. Διότι τι άλλο από το να βάζει ταφόπλακα στα ήδη ετοιμοθάνατα Ταμεία είναι αυτή η απόφασή του;
Ομολογώ ότι μπορεί να χαρακτηριστώ υποκειμενικός. Μπορούν να με κατηγορήσουν για ανθέλληνα. Μπορούν να πουν ότι λυπάμαι με τις επιτυχίες της κυβέρνησης Σαμαρά. Γι’ αυτό δεν θα χρησιμοποιήσω δικά μου επιχειρήματα και αριθμούς. Θα καταθέσω τα στοιχεία που σήμερα παρουσίασε ο – κατά την κυβέρνηση- άγιος ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση του ΟΟΣΑ για τη φτώχεια στην Ελλάδα (Society at a Glance 2014), το 17,9% των Ελλήνων δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα αφού η μέση απώλεια εισοδήματος ανά άτομο από το 2007 υπολογίζεται στις 4.400 ευρώ. Απώλεια 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης!

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Χρειάζεται εμπιστοσύνη και παιδαγωγική ελευθερία .Μην τον μετατρέπετε σε προγραμματισμένη μηχανή χωρίς συναισθήματα .Έτσι τον καταργείτε σιγά σιγά. Αφήστε τον να συμμετάσχει στα αναλυτικά προγράμματα και σε όλα τα θέματα που αφορούν την Παιδεία. Βοηθήστε τον να βελτιωθεί με επιμόρφωση και όχι με αυτή τη μανία αξιολόγησης. Αφήστε τον να ζει με αξιοπρέπεια. Το πιο βασικό είναι να συνεχίσει να αγαπάει τη δουλειά του ,μην τον κάνετε να τη μισήσει. Μην τον παροπλίζετε. Χρειάζεται τα χέρια του να είναι δυνατά και ελεύθερα για να αγκαλιάζει σφιχτά τους μαθητές του και όχι δεμένα και αδύναμα.
"Ένα σπουδαίο πνεύμα μας αποχαιρετά"
Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή για λόγους υγείας: καρκίνος στους λεμφαδένες.  Η κατάστασή του μοιάζει να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Η αποχαιρετιστήρια επιστολή που ακολουθεί εστάλη από τον συγγραφέα στους φίλους του και χάρη στο Ίντερνετ έφτασε και σε μας.
Σας συστήνω να τη διαβάσετε, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά συγκινητικό κείμενο γραμμένο από έναν από τους λαμπρότερους λατινοαμερικανούς συγγραφείς του αιώνα που μας πέρασε.

 "Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.

 Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι' αυτό που αξίζουν, αλλά γι' αυτό που σημαίνουν.
Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μιχάλης Δερτούζος

Η ανακάλυψη του καινούργιου κρύβεται στην κουταμάρα των νέων. Το μέλλον εκεί κατοικεί
Μιχάλης Δερτούζος
Ο άνθρωπος που πήγε στο μέλλον
«Τι μέλλει γενέσθαι;». Αν θέλετε να μάθετε την απάντηση, μπορείτε να μπείτε σε ένα οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο και να ζητήσετε το βιβλίο με τον αντίστοιχο τίτλο που υπογράφει ο Μιχάλης Δερτούζος, καθηγητής σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ στον χώρο της έρευνας και ιδιαιτέρως της πληροφορικής, στο ΜΙΤ. Ενας από τους πανεπιστημιακούς της νέας επανάστασης. «Προφήτης» τεχνολογικών εξελίξεων αλλά και επιχειρηματίας, ο Μιχάλης Δερτούζος ηγήθηκε πρωτοποριακής έρευνας σε τεχνολογίες πληροφοριών και συμβούλευσε αρμοδίους κατάστρωσης πολιτικής και διευθύνοντες συμβούλους σχετικά με την πορεία και τον αντίκτυπο που θα έχουν αυτές οι τεχνολογίες στο μέλλον. Διευθυντής του Εργαστηρίου της Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ από το 1974, σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ και του αντιπροέδρου.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Και όμως το WIFI για όλους θα νομοθετηθεί!


Γιατί η Αυτοαξιολόγηση είναι θηλιά στο λαιμό 

Γιατί η Αυτοαξιολόγηση είναι θηλιά στο λαιμό και όχι γραβάτα
Συνάδελφοι παρακαλώ πολύ να διαβαστεί το κείμενο αυτό κυρίως από εκείνους  που είναι έτοιμοι να πουν το μοιραίο ¨ναι¨ όσον αφορά τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας.
Όσο για εκείνους τους συναδέλφους που έσπευσαν να προσυπογράψουν από την αρχή την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης χωρίς, στην συντριπτική τους πλειοψηφία να έχουν στοιχειωδώς ενημερωθεί για το τι πρόκειται, θεωρώ ότι δημιουργούν ένα οξύμωρο σχήμα. Αποφάσισαν να αναλάβουν υπεύθυνοι μιας διαδικασίας  επιδεικνύοντας ανευθυνότητα (αφού έβαλαν την υπογραφή τους σε κάτι για το οποίο δεν είχαν ιδέα). Εύχομαι τούτη να είναι η μόνη ανεύθυνη πράξη που είναι διατεθειμένοι να κάνουν και να επανορθώσουν στο μέλλον.   
15 ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΓΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
Υπάρχουν 15 δείκτες οι οποίοι σύμφωνα με τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης  πρέπει να εξεταστούν από τις ομάδες εργασίας. (Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα -Τόμος ΙΙΙ) Σε κάθε δείκτη υπάρχουν κάποια κριτήρια που γεννάνε κάποια ερωτηματικά. Σας αναφέρω μερικά από αυτά:
Α) Δείκτης Αξιολόγησης 2.2: Διαχείριση και αξιοποίηση μέσων και πόρων
Μεταξύ των άλλων αναφέρει επί λέξει:
«η συνεργασία του σχολείου με τοπικούς και άλλους φορείς για την εξεύρεση πρόσθετων μέσων ή πόρων». Είναι σαφής, πιστεύω, η οδηγία για αναζήτηση χρημάτων από μη κρατικούς φορείς και ιδιώτες με αντάλλαγμα τη συνεργασία του σχολείου. Αλήθεια τι είδους συνεργασία εννοεί; Νομίζω ότι εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε.
Β) Δείκτης Αξιολόγησης 3.1: Ανάπτυξη και εφαρμογή διδακτικών πρακτικών

Μεταξύ των άλλων αναφέρει επί λέξει:
«Παρατήρηση επιλεγμένων διαστάσεων της διδασκαλίας από συνάδελφο ίδιας ή διαφορετικής ειδικότητας» καθώς επίσης και «Συγκέντρωση των απόψεων των μαθητών με ερωτηματολόγιο σχετικά με ορισμένες πτυχές της διδασκαλίας στην τάξη». Δηλαδή με λίγα λόγια το υπουργείο προτείνει ως μοναδική μέθοδο βελτίωσης της διδασκαλίας του εκπαιδευτικού να λάβει υπόψη  του τις γνώμες των συναδέλφων και των μαθητών για τον τρόπο διδασκαλίας του. Η περίπτωση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών από ανθρώπους που είναι ειδικοί στους τομείς τους δεν περνάει καν από το μυαλό της ηγεσίας του υπουργείου; Είναι σαφές ότι το υπουργείο διαλέγει τη πιο φθηνή (με διπλή σημασία) λύση.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014


ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

ΓΙΑ  ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν εντός του καλοκαιριού στο υπουργείο Παιδείας, 
λόγω της δίμηνης καθυστέρησης που παρατηρείται στη δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών 
σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
   Mια  χρονιά πολύ πιο οδυνηρή, καθώς η συρρίκνωση του πληθυσμού των εκπαιδευτικών τρέχει με 
ρυθμούς που αναμένεται να οδηγήσουν στο τέλος του 2015 στη μείωση κατά 33% του αριθμού των
 καθηγητών που βρίσκονταν στις αίθουσες το 2010.
    Επίσης, για εφέτος προβλέπεται μαζική φυγή εκπαιδευτικών λόγω των περικοπών στο εφάπαξ από
 1.1.2014, η οποία εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τις 4.000 συνταξιοδοτήσεις. Την ίδια ώρα, τα μαντάτα δ
εν είναι χαρμόσυνα και σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις, καθώς μόλις το 15% των
περίπου 13.000 αιτήσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αναμένεται να ικανοποιηθεί, ενώ στα μέσα του Μ
αΐου αναμένεται η προώθηση των επίμαχων ρυθμίσεων για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Το τοπίο που θα διαμορφωθεί θα προσδιορίσει και το περιεχόμενο της έτερης επίμαχης απόφασης, την αύξηση του ωραρίου, που θα ληφθεί και αυτή εντός του θέρους.
Συρρίκνωση
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία και λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους, η παρατ
ηρούμενη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού έρχεται να στοιχηθεί με τη 
γενικότερη συρρίκνωση, που ξεκίνησε με τις συγχωνεύσεις καταργήσεις των σχολείων 
και επεκτάθηκε και στην υψηλότερη βαθμίδα μέσα από το σχέδιο Αθηνά . Από την 
επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι, από τους 102.000 καθηγητές (μόνιμους, αναπληρωτές
 και ωρομίσθιους) που υπηρετούσαν το 2010, σήμερα βρίσκονται στις αίθουσες περίπου 87.000. 
Συγκεκριμένα, την 1.1.2010 ο αριθμός των υπηρετούντων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανερχόταν 
σε 102.360, ενώ την 1.1.2013 σε 86.842, μείωση της τάξης του 15,2%. Λαμβάνοντας υπόψη τις
 δεσμεύσεις για μείωση κατά 150.000 των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, 
το εκπαιδευτικό προσωπικό αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου20.000. Που σημαίνει ότι την εξαετία 
1.1.2010  1.1.2016 ο αριθμός του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας 
θα φθάσει τις 67.000 , ήτοι  35.000 πάνω από το 1/3 του προσωπικού που υπηρετούσε
 πριν από τρία χρόνια.
Στη μείωση έρχονται να προστεθούν τώρα αφενός οι μη προσλήψεις μονίμων της
 ερχόμενης χρονιάς (με εξαίρεση τις προγραμματισμένες 2.000 προσλήψεις αναπληρωτών...), 
αφετέρου η παρατηρούμενη τάση μαζικής φυγής, που θα αρχίσει να εκδηλώνεται πιο έντονα από τον
 Ιούνιο και μετά. Κυριότερος λόγος των αποχωρήσεων οι πρόσθετες περικοπές στο εφάπαξ από
 1.1.2014, σε 3.500 με 4.000 υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν μέχρι το τέλος του 2013 οι αιτήσεις
 συνταξιοδότησης.

Επανάσταση στην τεχνολογία: Μετατρέψτε τον πρωτόγονο υπολογιστή σας σε σύγχρονο μηχάνημα με μόλις 5 ευρώ.


Ο «Σκαντζόχοιρος» αψηφά το κόστος ενός υπολογιστή και προσφέρει έναν σχεδόν δωρε
Eνα μικρό «αγκαθωτό ζωάκι» έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν το... μέγεθος ενός υπολογιστή έως τώρα. Ο λόγος για μία εταιρία με την επωνυμία «Σκαντζόχοιρος», η οποία έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα την τεχνολογικής επιστήμης με έναν υπολογιστή που θα κοστίζει μόλις 5 ευρώ. 

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» η εταιρία δημιούργησε ένα πρωτοποριακό USB stick, με το όνομα Keepod, μικρό και πανίσχυρο, του οποίου το κόστος αγοράς είναι μόλις 7 δολάρια, τουτέστιν 5 ευρώ. Αυτό το γκάτζετ είναι ικανό να μετατρέψει έναν «απαρχαιωμένο» υπολογιστή σε σύγχρονο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το εισάγουμε σε έναν οποιονδήποτε υπολογιστή για να εγκατασταθεί.