Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

 αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι!       


Μην έχετε απορία γιατί οι αστεράτοι (και όχι μόνο) της ενημέρωσης μετατρέπονται καθημερινά, και ειδικά τα βράδια, στους προσωπικούς μας τρομοκράτες…
Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013.

Είναι εκείνη η ημέρα που η ειδησεογραφία (θα έπρεπε να) συμπεριλαμβάνει ως ένα από τα κεντρικά θέματα τις απειλές του «κυβερνήτη» Τόμσεν ότι αν οι Έλληνες δεν πληρώσουν φόρους, αδυνατώντας οι πολλοί ή αποφεύγοντας οι λίγοι και ισχυροί, θα έλθουν νέες περικοπές σε συντάξεις και
μισθούς. Και τις περικοπές που ήδη μπαίνουν σε μισθούς και συντάξεις αυτού του μήνα, μαζί με τη νέα φορολογία.

Όχι για να τρομάξουμε, αλλά για να αποδειχτεί ποιος κάνει κουμάντο στον τόπο και ότι τα «τελευταία μέτρα» του Νοέμβρη, όπως μας έλεγαν, δεν είναι τελευταία.

Το ίδιο βράδυ της Δευτέρας, δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Πρώτο θέμα η δήλωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία των πιστών υπέρ της εκκλησίας. Ξεχνούν να μας πουν ότι τίθεται η προϋπόθεση του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, για να σταματήσει, εκτός των άλλων, το λειτούργημα του ιερέα και του επισκόπου να είναι δημοσιοϋπαλληλίκι και να μην πληρώνουμε, συν τοις άλλοις, τους ιερείς. Όπως ισχύει, δηλαδή, σε όλα τα άλλα κράτη, να πληρώνουν οι πιστοί τη δραστηριότητα των θρησκευτικών εκπροσώπων τους. Η ανάλογη δήλωση του υπουργού Οικονομίας απορρίπτεται, δεν συζητείται καν, γιατί, όπως λένε ο Ευαγγελάτος, η Παναγιωταρεά και άλλοι «λειτουργοί» της ενημέρωσης, δεν είναι «εντός θέματος». Η δήλωση του άλλοτε κραδαίνοντα χατζάρες, Βορίδη για επαναφορά της θανατικής ποινής, επίσης δεν συζητείται, γιατί «είναι εκτός θέματος». Το θέμα είναι το κεντρικό και διαρκεί 35 λεπτά.

Δεύτερο θέμα, επίσης στον ΣΚΑΙ, οι δημοσκοπήσεις και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτίστως, ή οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», δευτερευόντως, δεν κερδίζουν απ’ τη τη φθορά της ΝΔ. Κι ότι η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της. Συμπέρασμα – Ευαγγελάτου ή συνειρμικό- οι πολίτες στηρίζουν αυτή την πολιτική. Πανηγυρίζουν οι Έλληνες που τους κόβουν συνεχώς από το εισόδημα, που αυτοκτονούν οι άνθρωποι, που φεύγουν τα παιδιά τους μετανάστες, που πεθαίνουν ασθενείς στα νοσοκομεία επειδή δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη, που κλείνουν σχολειά, που πτωχεύουν επιχειρήσεις.

Δεν μας διευκρίνισαν βέβαια ούτε το ρόλο των εταιρειών δημοσκοπήσεων ούτε ποιος πληρώνει τις δημοσκοπήσεις για να πουν τι εμείς πιστεύουμε. Το θέμα των δημοσκοπήσεων και των «συμπερασμάτων» που μας «φυτεύουν» στο νου διαρκεί 5 λεπτά.

Τρίτο θέμα. Μια φωτογραφία ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με μπλουζάκι το οποίο έχει πάνω σχεδιασμένο ένα όπλο. Καταλύεται το κράτος, επομένως, και πρέπει να προβληθεί για τον τρόμο των Ελλήνων! Διάρκεια θέματος 3-4 λεπτά.

Επόμενο, τέταρτο θέμα, λίγο πριν κλείσει η ώρα του σχολιογραφικού «δελτίου», οι υφιστάμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και οι υφιστάμενες απειλές Τόμσον. Ασχολίαστο θέμα, γιατί δεν προλαβαίνουν, κλείνει το δελτίο. Διάρκεια θέματος,3 λεπτά. Δεν προλαβαίνουν, είπαμε!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει την «αξιοποίηση» 40 περίπου ακινήτων φιλέτων από την κρατική περιουσία, προς όφελος των «δανειστών». Είναι η εφαρμογή για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, όπως προβλέπουν τα μνημόνια. Ανάμεσά στα κτίρια είναι λιμάνια και δημαρχεία. Μην ψάχνετε, δεν μας το είπαν καθόλου. Ούτε ο ΣΚΑΙ, ούτε άλλο κανάλι. Ασχολήθηκαν με τα ανάλογα της προηγούμενης θέματα.

Άλλο θέμα οι κινητοποιήσεις αγροτών. Τα κανάλια ασχολούνται. Ζητώντας «δεσμεύσεις» των αγροτών ότι δεν θα κλείσουν τους δρόμους. Λες κι είναι ο υπουργός ή ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013.

Το ΠΑΜΕ κινητοποιείται και κάνει κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, αντιδρώντας στην κλοπή του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων. Μαζικές συλλήψεις. Προς παραδειγματισμό για όποιον αντιδρά στην πολιτική, υπονοούν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει κατασχέσεις για 1 εκατομμύριο οφειλέτες του δημοσίου, με χρέη μέχρι 3.000 ευρώ. Προσέξτε, τέτοιες ποινές όχι τους μεγάλους που «δαγκάνουν», αλλά τους μικροοφειλέτες που αδυνατούν.

Ο ΣΚΑΙ, το Mega και τ’ άλλα καλά παιδιά της δημοσιογραφίας, επιλέγουν άλλα, πιο «πιασάρικα» θέματα.

Ο ΣΚΑΪ ασχολείται στο κεντρικό θέμα του με το βρίσιμο που αντάλλαξαν δυο βουλευτίνες στη βουλή και για το πόσο καλός δάσκαλος της Παναγιωτάρέα, του Ευαγγελάτου, του Πορτοσάλτε και των άλλων παιδιών ήταν ο δημοσιογράφος – πατέρας της μιας.

Την επομένη ημέρα υπάρχουν προγραμματισμένες απεργίες. Αλλά και νέες κινητοποιήσεις για τις συλλήψεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Με την ευκαιρία, ο Ευαγγελάτος ανακινεί το θέμα της απεργίας που είχε γίνει πριν 3 χρόνια και ότι «άγνωστοι» - παραδόξως ακόμη, προσθέτουμε…- δολοφόνοι έκαψαν ζωντανούς τέσσερις εργαζόμενους στη MARFIN. Συνειρμικά προκύπτουν πολλά για τις κινητοποιήσεις που ακολουθούν… Διαβάζει και μια δήλωση της οικογένειας ενός από τα θύματα, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου. Αλλά διαβάζει τη μισή, κι έχει τους λόγους τους.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο.
Οικογένεια Αγγελικής Παπαθανασοπούλου".

Το τελευταίο τμήμα της ανακοίνωσης, το υπογραμμισμένο, δεν το διαβάζει, το παραλείπει.

Θα έχει τους λόγους του. Όπως έχει τους λόγους του για όλα τα παραπάνω.

Αυτή η εικόνα δεν αφορά μόνο στον ΣΚΑΪ, ούτε μόνο σ’ αυτές τις ημέρες. Αφορά στα περισσότερα κανάλια και μέσα ενημέρωσης και είναι καθημερινή. Έτσι για να γνωρίζουμε πώς μας μαθαίνουν να «σκεφτόμαστε», όπως εκείνοι θέλουν.

Κι έχουν τους λόγους τους. Το ομολόγησε με θράσος και κυνικότητα πρόσφατα κι ο Πρετεντέρης!

Ποιος όμως φοβάται να μιλήσει για τις δουλείες των μέσων ενημέρωσης;

Δεν είναι «ιδεολογική» ή απλά «πολιτική» επιλογή των ίδιων των δημοσιογράφων ή των μέσων τους. Δεν είναι τόσο «αθώα» τα πράγματα. Ούτε απλά σχετίζονται μόνο με το γεγονός ότι, για παράδειγμα, μερικοί μεγαλοδημοσιογράφοι διατηρούν προσωπικές επαφές με τους έχοντες εξουσία, πολιτική ή οικονομική. Σχετίζονται όμως με το αν αυτές οι επαφές αποφέρουν κέρδος στη μια την άλλη πλευρά.

Δεν ξέρουμε άραγε ότι, ειδικά αυτή την εποχή, μεγάλα, κυρίως, μέσα ενημέρωσης εξαρτώνται άμεσα από τη χρηματοδότηση του κράτους και των μεγάλων επιχειρηματιών; Χρηματοδότηση δανειακή, διαφημιστική, «διευκολύνσεις» στα χρέη πολλών εκατομμυρίων που οφείλουν στο κράτος και τους φορείς του ή τους ελεγχόμενους απ’ αυτό (εφορίες, ΔΕΗ, ΙΚΑ, οφειλές σε τραπεζικά συγκροτήματα κ.α.).

Δεν ξέρουμε ότι ουδείς εκ των επιχειρηματιών οι οποίοι σήμερα ελέγχουν ως ιδιοκτήτες των μέσων την ενημέρωση, είναι «επαγγελματίας των μέσων»; Όλοι τους, μα όλοι τους, έχουν και άλλες επιχειρήσεις, με άμεσες συναλλαγές με το κράτος. Κρατικές εργολαβίες λέγονται αυτές οι δραστηριότητες, με άλλα λόγια.

Δεν ξέρουμε ότι όλοι αυτοί οι ελέγχοντες, ως ιδιοκτήτες της ενημέρωσης, έχουν και άλλες εταιρείες που συμμετέχουν σε προγράμματα ή ηγούνται φορέων (πχ ποδοσφαιρικές ομάδες), άρα εξαρτώνται άμεσα από το κράτος και την πολιτική υποστήριξη των υπευθύνων του για να ασκούν τις δικές τους δραστηριότητες;

Σε γενικές και «χοντρές» γραμμές έτσι λειτουργεί το «σύστημα της ενημέρωσης» στην Ελλάδα. Μηδέ της Κρήτης εξαιρουμένης.

Έχετε καμιά αμφιβολία γιατί μας τρομοκρατούν και μας παραπλανούν μέσα στο σαλόνι μας; Έχετε καμιά απορία γιατί όλοι τούτοι οι αστεράτοι (και όχι μόνο) της ενημέρωσης μετατρέπονται καθημερινά, και ειδικά τα βράδια, στους προσωπικούς μας τρομοκράτες; Στους ελεγκτές της συνείδησής μας; Κέρδος έχουν απ’ αυτό. Μην το ξεχνάτε, πριν σκύψετε από τον τρόμο που σας προκαλούν.

Ε, συνάδελφοί μου, αστεράτοι δημοσιογράφοι! Πόσο άδικο είναι το σύνθημα στον τοίχο «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου