Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κατέβασμα Windows 7 νόμιμα και δωρεάν από τη Microsoft!

Όταν αγοράζουμε έναν υπολογιστή, συνήθως περιέχει και κάποια έκδοση των Windows – η οποία συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Αν όμως χρειαστεί να κάνουμε format, συνήθως δεν μας έχουν δώσει τα Windows σε DVD. Ευτυχώς, χάρη στη Microsoft, το κατέβασμα Windows 7 σε DVD μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά, νόμιμα και δωρεάν!

Πριν εξηγήσουμε πώς γίνεται τα ISO αυτά να είναι δωρεάν, ας περάσουμε στο ψητό:
Κάντε δεξί κλικ-> “αποθήκευση ως” σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω συνδέσμους, για να κατεβάσετε το ISO.
Προσοχή! Τα ISO αυτά ΔΕΝ περιλαμβάνουν product key ή κάποιο σπαστήρι.
Απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν ήδη έναν κωδικό των Windows (πχ σε αυτοκόλλητο κάτω από τον υπολογιστή τους) και χρειάζονται το DVD των Windows 7 για format και επανεγκατάσταση.
Τα παραπάνω ISOs φιλοξενούνται σε servers της εταιρείας Digital River, που είναι ο επίσημος συνεργάτης της Microsoft για τη διανομή των Windows 7.
Το μέγεθός τους ξεπερνάει τα 2-3GB (αναλόγως την έκδοση), οπότε κάντε υπομονή μέχρι να κατέβουν. Με μια σχετικά γρήγορη DSL (και αν δεν είναι φορτωμένοι οι servers της εταιρείας) θα κατέβουν περίπου σε 1 ώρα.
Κατέβασμα Windows 7 01
Σημείωση: Τα παραπάνω DVD είναι για Αγγλικές εκδόσεις των Windows, όμως λειτουργούν κανονικά τα Ελληνικά Product Key για την εγκατάσταση.
Για να μετατρέψετε τα Windows μετά την εγκατάσταση σε Ελληνικά ή σε όποια άλλη γλώσσα θέλετε, δείτε αυτό μας το άρθρο: Αλλαγή Γλώσσας στα Windows 7 (σε κάθε έκδοση)!
Εάν δεν βάλετε κωδικό κατά την εγκατάσταση, τα windows θα λειτουργούν σε Trial για 30 ημέρες.

Κατέβασμα Windows 7 Νόμιμα και Δωρεάν?

Πως είναι δυνατόν να είναι νόμιμο το κατέβασμα Windows 7? Είναι απλό.
Όταν αγοράζουμε ένα λειτουργικό σύστημα (αυτόνομα ή μαζί με τον υπολογιστή), ουσιαστικά αυτό που αγοράζουμε είναι το product key του. Αν το λειτουργικό σύστημα ήταν προεγκατεστημένο, συνήθως βρίσκουμε το product key σε ένα αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος του laptop ή στο πλάι του κουτιού του υπολογιστή.
28112013 multi device 2014
Κατέβασμα Windows 7 02
Από εκεί και πέρα, με ένα αγοράσμένο product key, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε DVD των windows (δικό μας, ενός φίλου μας, κατεβασμένο από το Internet κλπ), και εξακολουθούμε να είμαστε 100% νόμιμοι.
Από τη στιγμή λοιπόν που ο υπολογιστής μας έχει έρθει με ένα product key των Windows, ακόμα κι αν ο κατασκευαστής δεν μας έδωσε DVD, το κατέβασμα windows 7 σε μορφή ISO και η εγγραφή του σε DVD ή σε φλασάκι usb μας επιτρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας.

Προσοχή στην πηγή...

Μία εύκολη λύση που ακολουθούν κάποιοι χρήστες για το κατέβασμα windows 7, είναι να απευθύνονται σε site με Torrent, που βρίθουν από διάφορες πειρατικές εκδόσεις.
Κατέβασμα Windows 7 03
Προς υπεράσπιση των χρηστών που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο, εγκαθιστώντας ένα πειρατικό ISO με γνήσιο product key έχει σαν αποτέλεσμα γνήσια windows.
Το πρόβλημα όμως με το κατέβασμα windows 7 από αυτές τις πηγές όμως είναι πως τα ISO αυτά δεν γνωρίζουμε αν είναι καθαρά ή πειραγμένα. Μπορεί να είναι φορτωμένα με rootkit, τα οποία να μην μπορεί καν να αναγνωρίσει ένα antivirus, πόσο μάλλον να τα καθαρίσει.
Κατέβασμα Windows 7 04
Από τη στιγμή λοιπόν που μπορούμε να έχουμε τα ISO κατευθείαν από την πηγή, γιατί όχι?

Προσοχή και στην έκδοση

Η συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστών πωλείται με τα Windows 7 Home Premium, οπότε θα πρέπει να κατεβάσετε το ISO αυτής της έκδοσης για να λειτουργήσει ο κωδικός σας.
Στο αυτοκόλλητο που γράφει το product key αναφέρει και για ποια έκδοση των Windows είναι.
Κατέβασμα Windows 7 05
Ταυτόχρονα, ο κωδικός για Win7 Home Premium θα λειτουργήσει και στην 32bit έκδοση (x86) και στην 64bit (x64). Οπότε αν έχετε προσθέσει μνήμη στον υπολογιστή σας και θέλετε να βάλετε 64bit Windows, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Έξτρα πληροφορίες

Για να περάσετε τα ISO σε USB flash και να εγκαταστήσετε από εκεί τα Windows, δείτε αυτόν μας τον οδηγό.
Κατέβασμα Windows 7 07
Αν δεν σας λειτουργήσει ο παραπάνω οδηγός (γιατί καμιά φορά είναι περίεργος με τα ISO), δοκιμάστε αυτόν.
Αν ο υπολογιστής σας δεν έχει αυτοκόλλητο από κάτω που να γράφει το product key ή έχει φθαρεί και δεν φαίνεται, δείτε σε αυτό το άρθρο πώς μπορείτε να το βρείτε μέσα από τα Windows που ήδη έχετε, εφ' όσον φυσικά λειτουργούν.
Πλέον, όποτε χρειαστείτε, θα μπορείτε να έχετε ένα αυθεντικό DVD των Windows 7, σε λίγα μόνο λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου