Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Το μαγγάλι του θανάτου και τα email της κατάσχεσης


Το μαγγάλι του θανάτου και τα email της κατάσχεσης, του Γιώργου Παπαδημητρόπουλου
Φτωχά παιδιά ήταν, χωριατόπαιδα, καλά παιδιά, με μανάδες άνεργες και απολυμένες από τις δουλειές τους, πως να σπουδάσουν, πως να ζήσουν με αξιοπρέπεια, πως να ζεσταθούν καταχείμωνο, χωρίς πετρέλαιο, γιατί το κράτος και το σύστημα, έβαλε φόρο στο πλέον απαραίτητο είδος, για το χειμώνα, το πετρέλαιο θέρμανσης. Τώρα ποιος θα κλάψει αυτά τα παδιά; Κανείς, μόνο οι οικογένειές τους, γιατί εδώ ξεχνάμε πολύ εύκολα τα γεγονότα, δεν υπάρχει ηθικός αυτουργός για
το έγκλημα;
Πολύ μακριά στοχεύεις θα μου πουν κι’ όμως υπάρχουν ευθύνες. Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει των ορίων της ευπρέπειας και της ανθρωπιάς, δεν έχουν ίχνος σεβασμού, προς τον φτωχό και πεινασμένο συνάνθρωπό τους, που στο κάτω κάτω αυτοί τον φτώχυναν τον έφεραν σε σημείο απελπισίας και δεν ξέρει τι να κάνει και πως να τα βγάλει πέρα. Μιλάω για το κατάπευστο e-mail του Θεοχάρη για κατάσχεση μισθών και συντάξεων, από τις τράπεζες, σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και για ποινικές διώξεις σε οφειλέτες πάνω από 5000 ευρώ και κατάσχεση σπιτιών για 600 ευρώ.
Ντροπή κ. Θεοχάρη, για σας και το Υπουργείο σας. Θάθελα να ρωτήσω το παιδί από τη Φωκίδα, του οποίου δεν αμφισβητώ την επιστημονική του κατάρτηση, αν έχει κάνει φτωχός και πως την πέρασε την φτώχεια, να μας πει και μας τον τρόπο, μήπως και ξεφύγουμε και θάθελα επίσης να τον ρωτήσω με τι «μούτρα» θα αντικρύσει τους συντοπίτες του, τον Νίκο τον Σκουφάκη και τόσους άλλους φτωχούς συμπατριώτες του της Φωκίδας, όταν με το e-mail, τους έχει κατασχέσει τη σύνταξη. Είμασταν συνεπείς κύριε Γραμματέα των Εσόδων πριν την κρίση στις υποχρεώσεις μας, τα βολεύαμε καλά, τους πληρώναμε όλους, χωρίς καθυστέρηση, όμως την κρίση στη χώρα μου την έφερε το σύστημα το οποίο υπηρετείτε πιστά. Αν μου κατασχέσετε κύριε Γραμματέα τη σύνταξή μου, για την εφορία, τις τράπεζες, τα χαράτσια, πως θα τα πληρώσω, τι θα μου μείνει, για να ζήσω την οικογένειά μου, πρέπει να ξεφτιλιζόμαστε τρέχοντας εκεί στις λαϊκές, που σου πετούν οι διαμαρτυρόμενοι «λαϊκατζήδες» το μπρόκολο, λες και είμαι σκυλί να βουτήξω το κομμάτι. Ντροπή κύριε Γενικέ.
Δεν ζητάμε κύριε Γενικέ να μη πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, έναντι του κράτους, απλώς ευκολίες ζητάμε, για περισσότερες δόσεις, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να ζήσουμε. Επαληθεύεται, για άλλη μια φορά αυτό που λένε «ότι, αν χρωστάς 100 ευρώ πας φυλακή», «αν χρωστάς χιλιάδες εκατομμύρια έχεις «δωσυδικία», σε προστατεύουν οι πάντες, σε προστατεύει το σύστημα, σε προστατεύει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και τόσοι άλλοι. Τα παραδείγματα πολλά και για τους μεν και για τους δε, «αλλιά από το φτωχό όμως» που δεν έχει «που την κεφαλή κλείναι».
Μαζέψτε κύριοι τα λεφτά που οφείλουν οι μεγαλοοφειλέτες και μεγαλοφοροφυγάδες και οι καταχρασταί δημοσίου χρήματος, μαζέψτε τα λεφτά της λίστας Λαγκάρντ και τα λεφτά από τόσες άλλες λίστες, εμάς μας έχετε σίγουρους δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, γιατί, για μας το μηχανογραφικό σύστημα δουλεύει ρολόϊ, για κείνους όχι. «Κακοφάνηκε» στο σύστημα η καταδίκη του τέως Δημάρχου Θεσσαλονίκης, για τα ισόβια και το σύστημα έσπευσε αμέσως, να διερωτηθεί δι’ ενός Υπουργού, «γιατί δεν δόθηκε το ελαφρυντικό του πρόταιρου εντίμου βίου», εμέσως πλην σαφώς παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προειδοποίηση, για το μέλλον, για τα παιδιά του συστήματος.
Όχι κύριε Υπουργέ, δικαιοσύνη, όπως την θέλει το σύστημα. Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, και τέτοιο, ήταν το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης. Έγραψα κάποτε, ότι ο Μιλόσεβιτς και ο Κάρατζις αντιμετώπισαν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γιατί υπερασπίστηκαν την ακεραιότητα της χώρας τους, σ’ ένα πόλεμο, οι Τροϊκανοί, οι Ευρωπαίο, το ΔΝΤ, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα Διεθνές Δικαστήριο, για τον αφανισμό ενός λαού, ενός έθνους;
Οι αυθόρμητοι χειροκροτητές του Γιωργάκη και των κηπουρών εκεί στο Συνέδριο του ΣεΦ, έπρεπε, πριν χειροκροτήσουν τον τέως Πρωθυπουργό, να αναλογισθούν, τι έγινε στη Λάρισα με τους σπουδαστές και όσους άλλους «πεθαμένους» από το κρύο και την απόγνωση. Η κυβέρνησή του με τους Κηπουρούς «κούρεψαν» την Ελλάδα και το λαό της και όπως ήσαν «γουλί» τους βύθισαν στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την απαξίωση. Ας αναλογιστούν λοιπόν οι «αυθόρμητοι» χειροκροτητές και ας σοβαρευτούν επιτέλους, για να δουν την αλήθεια πως φτάσαμε εδώ και ποιοι φταίνε.
Με την ευκαιρία αυτού του δημοσιεύματος θάθελα να ευχηθώ στους αποστρατευθέντες Αρχηγούς του στρατεύματος να ζήσουν και να χαρούν την πενιχρή σύνταξή τους όπως όλοι μας. Δεν τόλμησαν τη στιγμή που έπρεπε να παραιτηθούν, ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα στο πολιτικό σύστημα, μήπως και περισώναμε τίποτα. Τώρα το «πουλάκι πέταξε» φτωχύναμε. Δεν μας βηθήσατε σαν συνταξιούχους, με τη δύναμή σας. Κυριοι τέως Αρχηγοί το σύστημα σε υπολογίζει και το «κουνάς», όταν φοράς τα γαλόνια, όταν σου τα αφαιρέσει, δεν σε υπολογίζει, διότι είσαι συνταξιούχος, δεν σε φοβάται.
Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου