Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ψηφιακά αναλφάβητο το 45% των Ελλήνων

Το 45% των Ελλήνων από 16 έως 74 ετών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το internet, και μόνο τα μισά ελληνικά νοικοκυριά ήταν συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο το 2011, όπως αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία της Eurostat.
 

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη, από το τέλος, θέση των 27 χωρών-μελών της ΕΕ.
 
Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Βουλγαρία, με το 46% των πολιτών να μην έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο, και η Ρουμανία όπου το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 54%.
 
 
Σε καλύτερη θέση, όσον αφορά το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, βρίσκονται η Κύπρος και η Πορτογαλία, με ποσοστό 59%, ενώ την κορυφή καταλαμβάνουν η Σουηδία (95%), η Δανία και η Ολλανδία (με 93%).
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Eurostat, το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει τον ευρωπαϊκό βορρά από τον φτωχότερο νότο διατηρείται, παρόλο που το ποσοστό των συνδεδεμένων ευρωπαϊκών νοικοκυριών αυξήθηκε από το 49% το 2006 στο 73% το 2011.
 
Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 50% ή χαμηλότερα μόνο σε τρεις χώρες: Ελλάδα (50%), Ρουμανία (47%) και Βουλγαρία (45%).
 
Συγκριτικά με τη μέση χώρα της ΕΕ, η Ελλάδα έχει χάσει μια πενταετία όσον αφορά τη διείσδυση του διαδικτύου.
 
Όσον αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 68%, αφού μόνο το 45% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούν σήμερα συνδέσεις DSL.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου