Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Το μεταναστευτικό, βούτυρο στο ψωμί των δημαγωγών και εκλογοκάπηλων!





Πανικόβλητο οδεύει προς τις κάλπες το μνημονιακό ζεύγος. Τρέμει στην ιδέα ότι, η οργή του λαού θα εκδηλωθεί μαζικά στις κάλπες και για τούτο επιχειρεί να αλλάξει την προεκλογική πολιτική ατζέντα. Να στρέψει την προσοχή των πολιτών μακριά από τα ερείπια της καταστροφικής πολιτικής του και κυρίως από το νέο Αρμαγεδδώνα, που θα έρθει τον Ιούνιο και θα αφορά σε μέτρα ύψους 11 έως 14 δισεκ. ευρώ.

Το μεταναστευτικό είναι μια δοκιμασμένη συνταγή για τον αποπροσανατολισμό της Κοινής Γνώμης καθώς προσφέρει πεδίον δόξης λαμπρόν στους ποικιλόχρωμους δημαγωγούς και εκλογοκάπηλους.
Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα της διαφθοράς, όπου όλοι μιλάνε για κάθαρση αλλά κάνουν πως δεν βλέπουν τις γενεσιουργές αιτίες της.

Ηδη, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, εκτόξευσαν το μεταναστευτικό σε πρώτο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας, ενώ για όλο το προηγούμενο διάστημα οι πάντες σιωπούσαν και αδιαφορούσαν.

Ενδεικτική του κλίματος, που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν είναι η, φασιστικής απόχρωσης, δήλωση του Σαμαρά: «Θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, που έχουν καταληφθεί από παράνομους λαθρομετανάστες»!

Oι αποτεφρωτές της Ελλάδας, οι μαριονέτες των τοκογλύφων προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους δεν διστάζουν να αναστατώσουν τις τοπικές κοινωνίες, να προκαλέσουν και να αναμοχλεύσουν τα ξενοφοβικά σύνδρομα.

Οι λόγοι είναι απλοί. Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν ένα και το αυτό πρόγραμμα, το Μνημόνιο και δεν έχουν κανέναν λόγο να το συζητούν. Ακόμα και το φορολογικό, που υποτίθεται πως επείγει το μετέθεσαν μετά τίς κάλπες για να μην γνωρίζει ο λαός τι του ετοιμάζουν.

Το μεταναστευτικό είναι όντως μείζον πρόβλημα. Αλλά στο Θεό, που πιστεύετε, υπάρχει σοβαρός πολίτης, που θα εμπιστευτεί την επίλυσή του σε αυτούς, που το δημιούργησαν και το γιγάντωσαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου