Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛH ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ


 

καλησπέρα κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

 

Έχω παρακολουθήσει την διαδρομή σας και η αλήθεια είναι οτι θυμάμαι το δυναμισμό και το σθένος σας , όταν φύγατε από το ΠΑΣΟΚ μαζί με την σακοράφα και τον ΔΗΜΑΡΑ λόγω της στάσης του τότε κόμματος σας , να βάλει την χώρα μας στην περιπέτεια του μνημονίου και του ΔΝΤ.

 

Κ. οικονόμου σας θυμάμαι επίσης στα μπλόκα της κερατέας , να γίνεται το παρόν , να δέχεστε και σεις όπως και οι κάτοικοι αυτής της πόλης τον εξευτελισμό των ΜΑΤ.

 

Τι άλλαξε Κ. Οικονόμου και είστε έτοιμος να συνυπογράψετε την πλήρη και ολική καταστροφή αυτής της χώρας , μέσω στης στήριξης σας στο λεγόμενο μνημόνιο 3 και ότι αυτό θα επιφέρει στην πατρίδα μας.

 

Επειδή σας εκτιμούσα (εκτιμώ) θα ήθελα να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να μου γράψετε κάτι απλό στηρίζοντας την πρόθεσή σας. Ελπίζω βέβαια όλα να είναι μυθεύματα δημοσιογραφικά (το ότι θα ψηφίσετε το μνημόνιο 3)και να απλά να έχω καταλάβει λάθος

 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΥΚΕΡΗΣ

 

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

 

ΕΤΩΝ 44

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κύριε Δουκέρη,

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σας και εν μέρει τον συμμερίζομαι. Το 2010 όταν και αρνήθηκα το Μνημόνιο και όσα ακολούθησαν, η χώρα μας είχε αρκετές διαφορετικές επιλογές. Ο Παπανδρέου και οι σύμβουλοί του έκαναν την χειρότερη επιλογή και έβαλαν την χώρα σε μια καταστροφική πορεία. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική κίνηση δεν έγινε ώστε να επανακτήσει η χώρα κάποιες από τις επιλογές του 2010. Σήμερα δεν αποφασίζουμε αν θα μπούμε στο Μνημόνιο, γιατί απλά βρισκόμαστε μέσα. Σήμερα το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα συνεχίσουμε να δανειοδοτείται η ελληνική οικονομία, έτσι ώστε και τον άλλο μήνα να πληρώνονται από το ελληνικό κράτος τα στοιχειώδη. Σήμερα λοιπόν απομένουν μόλις δύο επιλογές. Η μια είναι τα μέτρα (Μνημόνιο 3) ώστε να πάρει άμεσα η χώρα τα 31 δις (και ίσως περισσότερα) ή να τα αρνηθεί, να καταγγείλει τις συμφωνίες και να επιστρέψει στη δραχμή. Η επιστροφή στη δραχμή θα είναι η απόλυτη καταστροφή καθώς θα πρέπει να κόψουμε σε 1 εβδομάδα αντί για τα 13,5 δις που κόβονται σήμερα, περίπου 50 δις! Εγώ δεν μπορώ να δω πώς θα μπορέσει να επιβιώσει ο λαός με μέτρα 50 δις τις επόμενες εβδομάδες ούτε έχω δει μια σοβαρή και βιώσιμη πρόταση δανειοδότησης που να μας γλυτώνει από αυτή την καταστροφή.

Ακόμα και τα μέτρα όμως του Μνημονίου 3 θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Η Δημοκρατική Αριστερά κατάφερε να αλλάξει κάποια από αυτά που προωθούνταν, όχι όμως όλα αφού ο κ Σαμαράς θεώρησε ότι μπορεί μόνος του να περάσει τα μέτρα αδιαφορώντας για τις απόψεις μας. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να καταψηφίσουμε διότι δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση σήμερα. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να υπερψηφίσουμε γιατί ορισμένα μέτρα (όπως τα εργασιακά) θα μπορούσαν να εξαιρεθούν αφού δεν προσφέρουν τίποτα στο δημοσιονομικό κομμάτι. Θα ψηφίσω παρών στέλνοντας το μήνυμα στην Ευρώπη και στα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική αν θέλουμε να πετύχει το πρόγραμμα και να διασωθεί το ευρώ. Από ότι φαίνεται η στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει επηρεάσει και την συνολική στάση της Ευρώπης προς το συμφέρον μας. Το ότι θα υπάρξει ρήτρα ισοδύναμων μέτρων και θα μπορούμε να αντικαθιστούμε τα επώδυνα μέτρα και τις αδικίες, είναι το πρώτο βήμα της σταδιακής απαγκίστρωσης, είναι μεγάλη νίκη της Δημοκρατικής Αριστεράς και είναι και ο λόγος που θα παραμείνουμε στην κυβέρνηση ασκώντας κριτική και δίνοντας αγώνα να επιβάλλουμε τις απόψεις μας.

Βασίλης Οικονόμου

Βουλευτής Αττικής

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Δημοκρατική Αριστερά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

κ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ξέρω πολύ καλά ότι τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν από την σκανδαλώδη διακυβέρνηση Παπανδρέου , ίσως σήμερα να είναι ανυπέρβλητα. Παρόλα αυτά , είμαι έτοιμος να υποστώ την (για μένα) υποτιθέμενη επάνοδο μας στην δραχμή , αν αυτό σημαίνει ότι θα ζήσουμε αξιοπρεπείς σαν έθνος και με ψηλά το κεφάλι . Έχω 2 παιδιά 4 και 6 χρονών , άρα η παραπάνω 'άποψη δεν είναι προϊόν απερισκεψίας και ιδεολογικής έξαψης , αλλά προϊόν περισυλλογής και αποφάσεων εσωτερικών.

Το πρωτογενές έλλειμμα είναι 2,5 δις άρα  αντί για 13,5 δις ας κόψουμε 2,5 (κάτι που σίγουρα θα αποφέρει στην κοινωνία μας λιγότερα δεινά) .Δεν θέλω να παραθέσουμε νούμερα γιατί άκρη δεν βγαίνει. Άλλωστε οι αριθμοί είναι πολλές φορές για να μας μπερδεύουν. Ξέρεται και σεις και εγώ ότι το "σενάριο χρέους" δεν βγαίνει.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν κάνοντας και δημιουργώντας σενάρια επιβίωσης του έθνους , απορρίπτοντας τα μέτρα και ας ενδιαφερθούμε για το μέλλον όλων μας.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω στο αύριο και το δικό μου και το δικό σας και όλων μας.

Εύχομαι αύριο να μην μετανιώσετε , για ότι πράξετε . Σας το εύχομαι ειλικρινά .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου